Aktier: Fed-melding giver plusser over hele kontinentet

Over hele Europa er der pæne aktiestigninger, efter at den amerikanske centralbank onsdag formåede at skabe ro på de finansielle markeder ved som ventet at hæve renten.

Foto: Christian Als. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hævede den ledende rente med 25 basispoint til 0,25-0,50 pct., mens udsigterne for de kommende års renteforhøjelser blev dæmpet marginalt.

Euro ligger i kølvandet på rentemeddelelsen fra USA en smule svækket over for dollar, og det paneuropæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger til en fremgang på 2,1 pct. til 368,14.

- Alle vidste reelt godt, at denne (rentestigningen, red.) ville komme, så alt er rimelig stille indtil videre. Den største begivenhed er umiddelbart, at euro svækkes over for dollar, skriver Neil Murray, der er chef Global Developed Markets hos Aberdeen Asset Management, i en skriftlig kommentar.

Euro svækkes 0,6 pct. til 1,0848 dollar per euro.

Rentemeldingen giver særlig medvind til europæiske banker, som oplever pæn fremgang på deres respektive børser torsdag.

Den største bankstigning tilfalder Standard Chartered, som stiger 7,7 pct. til 177,70 pence. Den britiske storbank meddeler desuden, at den har udnævnt Simon Cooper til ny administrerende direktør for bankens erhvervsforretninger.

Der er også pæne kursstigninger til blandt andet UBS, Commerzbank, Société Générale og Barclays.

Sidstnævnte er desuden blevet nævnt i Daily Telegraph, som torsdag morgen skriver, at Barclays har solgt sin indeks- og analyseafdeling til Bloomberg for 520 mio. pund, godt 5,3 mia. kr.

Afdelingen blev oprindeligt købt billigt som en del af ruinerne af Lehman Brothers i kølvandet på finanskrisen og har været til salg siden midten af 2014. Med salget kommer blandt andet en stor database over obligationspriser, som bliver brugt af både handlere og analytikere til at følge obligationsmarkedet, samt de intellektuelle ophavsrettigheder til points-værktøjet, som anvendes til at studere data.