Aktier: Fed-fest afløst af fald

Ganske som ventet er de amerikanske aktier åbnet i negativt terræn torsdag, efter at der blev registreret store stigninger i de tre toneangivende indeks onsdag.

Læs mere
Fold sammen

De tre toneangivende indeks steg med mellem 1,2 og 1,8 pct. onsdag, efter at den amerikanske centralbank, Fed, annoncerede en påbegyndelse af nedtrapningen af de kvantitative lempelser til markedet, men fortsat lovede at holde den ledende rente exceptionelt lavt - omkring nul - indtil arbejdsløsheden i USA har været under smertegrænsen på 6,5 pct. i en længere periode.

Oven på onsdagens jubel falder S&P 500-indekset med 0,2 pct. fra start torsdag, mens Nasdaq-indekset dykker med 0,3 pct., og Dow Jones-indekset falder 0,1 pct.

På selskabssiden er der fokus til det sociale medie Facebook, der ifølge Bloomberg News vil sætte 70 mio. aktier i selskabet til salg. 27 mio. af disse kommer fra selskabets egen beholdning, mens ledelsen med stifteren Mark Zuckerberg i spidsen vil afhænde 43 mio. aktier.

Facebook-aktien falder med 2 pct. til 54,46 dollar i torsdagens tidlige handel.

Medicinalselskabet Vertex Pharmaceuticals er desuden belastet torsdag, efter at selskabet har meddelt, at fase 3-studiet med Kalydeco mod nedsat leverfunktion ikke mødte de primære endepunkter.

Vertex planlægger derfor at mødes med de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i starten af 2014 for at diskutere data fra studiet.

Vertex-aktien falder med 0,9 pct. til 68,01 dollar fra start.

Branchekollegaen Bristol-Myers Squibb stiger omvendt med 1,4 pct. til 53,30 dollar, efter at selskabet har solgt sin andel af joint venture-samarbejdet med Astrazeneca om diabetesbehandling til netop partneren.

Salgsprisen lyder på 2,7 mia. dollar, men prisen kan stige med op til 1,6 mia. dollar yderligere baseret på introduktions- og salgsrelaterede betalinger.

/ritzau/FINANS