Aktier: Fed-beslutning godt modtaget uden for Japan

De asiatiske investorer tager godt imod den amerikanske centralbanks nulløsning, som var resultatet af det pengepolitiske møde i Washington torsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun de japanske aktionærer står med fletningerne i postkassen, da en markant svækkelse af dollar har sendt den japanske yen op, hvilket svækker Tokyo-børsen.

- Det er et positivt resultat for markederne, og det er en påmindelse om, at Federal Reserve ikke kommer til at gøre noget dumt. Hvis man ligger med overvægt i aktier, er indstillingen, at Federal Reserve ikke vil komme os til skade. Det er meget muligt, at det (en renteforhøjelse, red.) bliver skubbet yderligere ud i fremtiden og ind i næste år, vurderer aktiestrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors i Sydney overfor Bloomberg News.

Ifølge de fremskrivninger som blev offentliggjort torsdag, vurderede fire af Federal Open Market Committees medlemmer, at renten ikke bør hæves i år, og enkelte ser helst en fastholdelse helt frem til 2017.

Flertallet i FOMC vurderer dog stadig, ​​at renten bør hæves i år, men der ventes nu kun en forhøjelse i stedet for to.

I Tokyo bliver investorerne ramt af den styrkelse af yen, som er opstået i kølvandet af den amerikanske rentebeslutning.

Dollar er nu igen under 120 yen, og det rammer den i forvejen problemramte japanske eksport. Torsdag viste nye eksportdata igen fald i eksportvæksten efter endnu et fald i eksporten til Kina.

Nikkei-indekset ligger med et minus på 1,4 pct. ved frokosttid lokal tid, og det bredere Topix-indeks er droppet 1,5 pct.

De kinesiske aktiebørser har sammen med de øvrige fjernøstlige børser startet fredagen med kursstigninger. Der er dog langt fra tale om eufori, men snarere en forsigtig forventning om, at fortsatte stimuli kan hjælpe de globale aktiebørser.

Specifikt fra Kina var der tidligere fredag gode data fra boligmarkedet. Vendingen i boligpriserne, efter en lang nedtur, fortsætter i kølvandet af rentenedsættelser og en lang række andre tiltag for at stabilisere markedet.

Shanghai Composite stiger 0,4 pct., og CSI 300-indekset handles med et plus på 0,6 pct. Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med en stigning på 0,5 pct.

Fredag morgen er de amerikanske aktiefutures steget fra en negativt udgangspunkt, til ved 6-tiden at ligge med stigninger på 0,2 pct.