Aktier: Famlet sig i plus med FLSmidth sikker front

Inspireret af fusionsnyt fra sine finske konkurrenter har FLSmidth lagt sig sikkert i front i torsdagens tidlige aktiehandel, hvor det toneangivende C25-indeks efter en famlende start har lagt sig i et beskeden plus på 0,1 pct. til 1160,51.

Selskab Kurs Ændr. %

Dermed følger de danske aktiehandlere i forsigtigt sporene efter deres amerikanske kolleger, der i onsdagens forkortede handle sendte de tre toneangivende amerikanske indeks i rekord. Siden har også den fjernøstlige handel - bortset fra den kinesiske - udviklet sig positivt.

Det indledende plus betyder, at de danske aktier styrer mod den femte dag med stigning på C25-indekset, der onsdag blev indekset løftet 1,3 pct. til 1159,66.

Men det vil sandsynligvis ske under svag aktivitet i fraværet af amerikanske handlere, som holder fri for at fejre USA's uafhængighedsdag.

SELSKABSSPECIFIKT NYT

Ud over inspirationen fra vest og øst er der lokale selskabsspefikke nyheder at forholde sig til.

De finske selskaber Metso og Outotec, der arbejder inden for samme branche som FLSmidth med udstyr og services til mineindustrien, har besluttet at kombinere deres aktiviteter på området. Den kombinerede forretning navngives Metso Outotec, hvis kombinerede aktiviteter i 2018 omsatte for 3,9 mia. euro - eller for 4,2 mia. euro hvis Metsos nylige tilkøb af Mccloskey inkluderes. Den danske ingeniøraktie reagerer med en stigning på 2,7 pct. øverst i C25-indekset.

Danske Bank stiger 0,5 pct. til 104,55 kr., selv om banken fik onsdag aften fik sænket sit kursmål til 125 kr. fra 137 kr. hos den svenske kollega SEB, der ifølge Bloomberg News fastholder anbefalingen "køb".

Selskab Kurs Ændr. %

Yderligere skriver dagbladet Børsen torsdag, at kundeflugten fra Danske Bank og Nordea er den største i banksektoren. Det viser en analyse, som samtidig udpeger bankernes etik som årsagen. Tidligere tegnede de to storbanker sig kun for cirka en tredjedel af kundestrømmen til andre banker det tal er nu 50 pct.

Nordea indleder torsdagens handel med et plus på 1,0 pct. til 49,62 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

ISS, der åbner med et plus på 0,6 pct. til 196,70 kr., har også være i analytikernes søgelys med en sænkning af kursmålet til 190 kr. fra 200 kr. hos Goldman Sachs. Anbefalingen er fortsat "sælg" fra den amerikanske finansgigant, fremgår det af Bloomberg News.

For Coloplast sænkes anbefaling til "hold" fra "køb" hos tysker Commerzbank. Men kursmålet hæves til 747 kr. fra 700 kr. for medico-aktien, der taber 0,8 pct. til 791,80 kr. fra handelsstart.

Selskab Kurs Ændr. %

KURSMÅL LØFTET FOR FORSIKRINGSDUO

Forsikringsduoen Tryg og Topdanmark har fået løftet deres kurmål hos norske DNB. Kursmålet for Tryg hæves til 210 kr. fra 190 kr., man aktien falder 0,2 pct. til 220 kr. i den indledende handel. Topdanmark får sit kursmål løftet til 370 kr. fra 350 kr., og aktien indleder med et plus på 0,3 pct. til 379 kr.

Kort før lukningen onsdag oplyste it-selskabet NNIT, at det er sandsynligt, at Pandora vil opsige sin aftale med selskabet, før den oprindeligt udløb i april 2021. Aftalen med Pandora beløb sig til en omsætning for it-selskabet med 190 mio. kr. i 2018.

Det vil ikke ændre på selskabets forventninger for det indeværende regnskabsår, men de langsigtede finansielle mål skal kigges igennem. Selskabet oplyser, at det ikke er sandsynligt, at målene for omsætningsvækst og overskudsgrad vil blive realiseret i 2020.

NNIT-aktien faldt onsdag 0,3 pct. og torsdag morgen fortsætter faldet med et minus på 5,4 pct. til 115,60 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

SAS, som torsdag løftes 1,3 pct. 9,25 kr., kan være påvirket af nye trafiktal fra konkurrenten Norwegian, der rapporterer en tilbagegang på små 22.000 til tæt på 3,5 mio. passagerer i juni. Men den samlede trafik målt i passagerkilometer steg 7 pct. på baggrund af god vækst for Norwegians langdistanceruter.

ritzau/FINANS