Aktier: Famlende start i USA med marginale udsving

Den negative stemning, som var varslet i handlen med futures op til starten af den amerikansk aktiehandel torsdag, kom - om end lidt famlende - til at holde stik.

Handlen starter med et fald for det brede S&P 500 indeks på 0,2 pct. i den indledende handel, og de tunge aktier i Dow Jones indekses falder 0,1, mens det teknologidominerede Nasdaq-indeks mister 0,04 pct.

Bag sig har handlerne torsdagens nøgletal for antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge, og det overraskende positivt med en tilgang på kun 265.000 nytilmeldte ledige, som er tæt på det laveste antal 15 år. Analytikerne havde ifølge Bloomberg New regnet med 278.000 nytilmeldte ledige.

Nøgletallet udligner noget af den misstemning, der bredte sig onsdag med en skuffende udvikling på det private amerikanske arbejdsmarked, som var med til at trække de toneangivende amerikanske aktieindeks baglæns med 0,4-0,5 pct. i onsdagens handel

Selskabsspecifikt springer den kinesiske e-handels platform Alibaba i øjnene med en kursstigning på 7,7 pct. i den indledende handel. Selskabet har rapporteret en stigning på 45 pct. i den kvartalsvise omsætning. Stigningen drypper på Yahoo, der ejer en større aktiepost i Alibaba, og som løftes 6,1 pct. i de første handler.

Bryggeriet Molson Coors falder 0,7 pct. og Regeneron Pharmaceuticals falder 0,2 pct. i de første handler trods positive regnskabsoverraskelser og stigninger i formarkedet.

Kaffemaskineproducenten Keurig Green Mountain skuffede inden åbningen markedet med en nedjustering af forventningerne. Straffen er et kursfald på 9,7 pct.

Supermarkedskæden Whole Foods har også skuffet med sine kvartalstal, der indikerer skarp konkurrence med lavprisrivaler. Salget faldt 3,6 pct. mod en ventet fremgang på 5,3 pct., og aktien er faldet 10,4 pct. fra start.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk