Aktier: Famlende handel i Asien mens amerikansk jobrapport afventes

Aktiemarkederne i Fjernøsten fortsætter den famlende handel, mens mange investorer foretrækker at stå solidt plantet på sidelinjen, op til at den amerikanske arbejdsmarkedsrapport offentliggøres fredag.

Læs mere
Fold sammen

Rapporten kan blive udslagsgivende for et brud med tvivlen om, hvorvidt en renteforhøjelse fra Federal Reserve er på vej - og dermed retning for både aktie- som rente- og valutakurser i den kommende tid.

»Alles øjne er klart fokuseret på jobrapporten. Selv om vi ser en stærk stigning i jobskabelsen, forventer jeg ikke, at Fed vil skride til handling i september. De seneste data er blevet forbedret, og det er da bestemt gode tegn, men det er ikke nok endnu til at indikere, at de skal hæve rente umiddelbart,« vurderer strateg James Woods fra Rivkin Securities i Sydney over for Bloomberg News.

I Japan er det i særdeleshed dollarkursen, som får bevågenheden. Den japanske yen har været på tilbagetog, og en stærk amerikansk rapport vil kunne svække yen over for dollar yderligere.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks falder 0,2 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på knap 0,1 pct.

Børsen i Hongkong følger efter med en stigning på 0,4 pct., og de kinesiske børser på fastlandet ligger også i positivt territorium. Shanghai Compsite-indekset steg 0,1 pct., og CSI 300-indekset handles med et plus på 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på knap 0,1 pct. fredag morgen.