Aktier: Faldene vil fortsætte med Tryg i fokus

De globale aktiemarkeder er malet blodrøde - og det danske ventes ikke at være undtagelsen, når handlen starter torsdag morgen. Med få selskabsspecifikke nyheder er det den overordnede trend, der vil afspejle sig herhjemme og dermed følge op på faldet onsdag i C25 på 2,3 pct. til indeks 1018,9 - det tredjestørste i indeksets korte historie.

»Det er vores forventning, at det vil blive værre på markederne, før det bliver bedre, og det vil ikke være unormalt, hvis markederne giver sig yderligere, før vi ser en stabilisering og efterfølgende en vending,« lyder vurderingen fra Andreas Østerheden, seniorstrateg i Nordea.

Det amerikanske S&P 500-indeks lukkede 3,3 pct. lavere onsdag, efter et fald på 2,2 pct. i timerne efter dansk børslukketid.

Samtidig falder S&P-futuren yderligere 0,8 pct. torsdag morgen. Og i Asien præger storudsalg og kursfald markederne med indeksfald på over 5 pct.

Også den tyske DAX-futures vender ned og peger på fald i størrelsesordenen 1,7 pct.

Hos Sydbank er forventningerne til C25-indeksets udvikling på seks til 12 måneders sigt nedjusteret til et indeksniveau på 1000-1100 mod tidligere 1125-1225.

TRYG BEDRE END VENTET

Dog skiller forsikringsselskabet Tryg sig ud fra mængden, da det er kommet med regnskab for tredje kvartal torsdag morgen før børsåbning, som umiddelbart ser bedre ud, end det ventede af analytikerne ifølge Ritzau Estimates.

Aktien faldt dagen før regnskabet med 0,9 pct. til 150,70 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Forsikringskoncernens regnskab viser et nettoresultat på 627 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates havde regnet med et kvartalsoverskud på 597 mio. kr. I 2017 lå nettoresultatet på 671 mio. kr. i kvartalet.

Tilbagegangen skyldes et fald i det forsikringstekniske resultat til 761 mio. kr. fra 789 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytikerne havde ventet et forsikringsteknisk resultat på 721 mio. kr. i kvartalet.

Investeringsresultatet faldt i kvartalet endvidere til 79 mio. kr. fra 87 mio. kr. i tredje kvartal 2017. Analytikerne havde ventet et positivt investeringsresultat på 74 mio. kr. i kvartalet.

Combined ratio - der er et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne - landede på 83,8. Her var konsensus en combined ratio på 84,3.

Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen venter, at aktien »vil klare sig bedre« end markedet generelt.

AKTIEFALD PÅ STRIBE

Der kan komme fortsat fokus på medicoselskabet Ambu, der har været under pres gennem længere tid i forhold til toppen på 279,60 kr., som aktien nåede i midten af august. Onsdag faldt aktien med 7,9 pct. til 128,80 kr. Ambu er dog siden nytår fortsat steget med 15,8 pct.

Også Danske Bank kan komme i spotlyset torsdag, efter at DNB har skåret en betragtelig luns af sit kursmål. Den norske bank mener nu, at aktien kan blive 185 kr. værd, mens det tidligere kursmål lød på 235 kr. Anbefalingen går fortsat på "køb". Det fremgår af Bloomberg News.

Danske Bank gik mod strømmen onsdag og steg med 1,7 pct. til 144,50 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Morgan Stanley har haft FLSmidth i kikkerten og har sænket kursmålet til 430 kr. fra 448 kr. Finanshuset gentager anbefalingen "ligevægt".

FLS faldt med 2,5 pct. onsdag til 357 kr.

A.P. Møller-Mærsk, der måtte se 3,2 pct. af kursværdien barberet væk onsdag til 8210 kr., har fået nyt fra sin tyske konkurrent Hapag-Lloyd, der nu melder sig nu officielt under fanerne som et af de containerrederier, der lige som Maersk Line vil indføre et revideret tillæg for skibsbrændstof som konsekvens af de strammere regler for svovlindholdet i brændstoffet, som indføres fra 2020.

/ritzau/FINANS