Aktier: Faldende råvarepriser sendte amerikanske aktier ned

De amerikanske investorer slog bak på Wall Street torsdag, i takt med at råvarepriserne vendte rundt efter adskillige dages stigninger.

Læs mere
Fold sammen

Samtidig faldt renterne globalt, hvilket smittede af på de amerikanske statsobligationer, som blev presset endnu en tak op af afkastsultne investorer fra nær og fjern.

Torsdag lukkede S&P 500-indekset med et minus på 0,2 pct. til 2115,48. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,1 pct. til 17.985,19, mens Nasdaq-papirerne droppede godt 0,3 pct. til 4958,62.

- Med et marked prissat på det nuværende niveau er der ikke meget plads til armbevægelser, fordi værdiansættelsen er så høj. Jeg vil ikke være overrasket over at se markedet bakke en smule mere i næste uge.

- Markedet navigerer i nogle urolige farvande fra nu af og frem til midten af juli med Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red.) i næste uge og brexit-afstemningen efterfølgende, siger investeringsstrateg Jim Davis fra US Bank i New York til Bloomberg News.

Federal Reserve holder pengepolitisk møde 14.-15. juni, hvor den seneste stærkt skuffende arbejdsmarkedsrapport ventes at være hovedårsag til, at den tidligere sandsynlige renteforhøjelse på mødet er udskudt i mindst en måned.

BREDE FALD I S&P

Syv af de ti underindeks i S&P sluttede i negativt territorium torsdag. Størst var faldet i finansaktierne, der endte dagen 0,8 pct. lavere efterfulgt af råvare- og energiselskaberne, der måtte tage mod kursfald på henholdsvis 0,6 pct. og 0,5 pct.

Finanssektoren er presset af de til stadighed faldende renter, der gør det svært at tjene penge på rentemarginalen. Såvel Bank of America som Wells Fargo sluttede dagen 1,7 pct. lavere.

Olie- og råvarepriserne var under pres efter flere dages konstante stigninger. Det gav kursfald til minekoncernen Freeport-McMoran på over 6 pct., mens virksomheder som US Steel og AK Steel faldt henholdsvis 2 pct. og 6 pct.

Sektorer som telekommunikation og dagligvarer klarede sig bedst gennem dagen. Telecom-operatørerne AT&T og Verizon avancerede begge 0,7 pct.

NEDJUSTERINGER GAV KURSTAB

Chesapeake Energy tabte godt 1,8 pct., efter at naturgasproducenten nok engang har konverteret gæld til nye aktier. Det gav anledning til en nedjustering af anbefalingen fra RBC Capital, der ifølge Bloomberg nu sætter prædikatet "underperform" på aktien frem for det hidtidige "sektor perform".

Boliginventarkoncernen Restoration Hardware nedjusterede forventningerne efter et overraskende underskud. Investorerne var ikke just imponerede, og aktien blev sendt hele 21 pct. ned.

Omvendt var der bud efter medicokoncernen Envision Healthcare, da selskabet ifølge rygter ligger i fusionsforhandlinger med Amsurg. Envision steg godt 8 pct., mens Amsurg-aktien øgede knap 4 pct.

Den negative stemning hersker fortsat fredag morgen, hvor de asiatiske markeder ikke er i stand til at ændre på tingenes tilstand. De amerikanske futures ligger med fald på 0,1 pct.