Aktier: Fald til C20 mens DSV lægger sig i overhalingsbanen

Starten på den sidste dag i vinterferien er malet i let røde farver for det danske aktiemarked, som efter kort tids handel går en anelse tilbage trods stigning til blandt andet DSV.

DSV har fået løftet sit kursmål hos tyske Mainfirst til 400 kr. fra 360 kr., viser data fra Bloomberg. Den danske transport- og logistikkoncern, som stiger 0,5 pct. til 348,80 kr., beholder i samme ombæring den positive anbefaling "outperform". Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Små fem minutter inde i fredagens handel ligger det ledende C20 Cap-indeks med et fald på 0,2 pct. til 1078,42, og derved er det danske eliteindeks for en stund trådt væk fra den stime af rekorder, som har gjort sig gældende på det seneste.

Flere markedsiagttagere vurderer, at den fornyede pessimisme har at gøre med usikkerhed om, hvilken konkret politik den amerikanske præsident, Donald Trump, vil føre, samt at renterne er gået noget tilbage inden for den seneste tid.

I forhold til præsidenten er det ikke gået ham forbi, at aktiemarkederne på det seneste har nydt godt af positiv stemning og risikovillighed blandt investorerne.

»Aktiemarkederne rammer nye rekorder med den længste sejrsrække i årtier. Stort niveau af tillid og optimisme - selv før fremlægning af skatteplan,« skrev Donald Trump torsdag på Twitter, før de amerikanske aktier nåede at bryde rekordstimen.

Blandt de danske selskaber bliver der kigget mod eksempelvis A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie falder 0,4 pct. til 12.190 kr.

Fra morgenstunden har koncernen kunnet se, at rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, faldt igen denne uge. Dermed er indekset faldet fem uger i træk. Det viser data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset, fredag morgen.

DSV FRÆSER OP EFTER LØFTET KURSMÅL

DSV har fået løftet sit kursmål hos tyske Mainfirst til 400 kr. fra 360 kr., viser data fra Bloomberg. Den danske transport- og logistikkoncern, som stiger 0,5 pct. til 348,80 kr., beholder i samme ombæring den positive anbefaling "outperform".

Uden for eliteindekset har Rockwool, der stiger 0,2 pct. til 1241 kr., fået nyt fra den irske konkurrent Kingspan. I 2016 har selskabet leveret som ventet på salget men overrasket lidt positivt på driftsindtjeningen ifølge Bloomberg News.

Også Scandinavian Tobacco Group, der stiger 0,3 pct. til 126,90 kr., kigger mod udlandet, da den svenske storaktionær Swedish Match er kommet med regnskab for fjerde kvartal 2016. Det viser en bedre end ventet omsætning, mens overskuddet skuffer ifølge Bloomberg News.

Svenskerne har for nylig solgt en større post STG-aktier men ejer fortsat 9,1 pct. af den danske tobakskoncern.

Sluttelig er forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark, som stiger henholdsvis 0,5 pct. til 133,10 kr. og 0,2 pct. til 179,60 kr. torsdag, vendt tilbage på listen over virksomheder, som finanshuset Morgan Stanley følger.

De får begge den neutrale anbefaling "ligevægt", og Tryg får kursmålet 140,20 kr., mens Topdanmark får kursmålet 182,10 kr.