Aktier: Fald i vente med fokus på Novo og Genmab

Der vil være insulinpræparater og kræftmidler i mandagens morgenbuffet for de investorer, der har hang til Genmab, Novo Nordisk og Zealand Pharma.

Læs mere
Fold sammen

Der vil være insulinpræparater og kræftmidler i mandagens morgenbuffet for de investorer, der har hang til Genmab, Novo Nordisk og Zealand Pharma. Selskaberne er nemlig kommet med en stribe nyheder, der kan påvirke aktierne fra handelsstart.

Det generelle danske aktiemarked ventes at åbne med fald mandag, hvilket vil ske på efterbevilling, da der var lukket for handel i Danmark fredag som følge af grundlovsdag, hvor der var generelle fald på aktiemarkederne i Europa og USA. Torsdag faldt det toneangivende C20 Cap-indeks 0,8 pct. til 1008,6.

Novo Nordisk vil være i fokus mandag, efter at medicinalkoncernens præparat Xultophy - der er et kombinationsprodukt mellem Tresiba og Victoza - er kommet ud som vinder i et nyt sammenligningsstudie med verdens bedst sælgende insulin, Lantus, fra den franske medicinalkoncern Sanofi, der er en stor Novo-konkurrent.

Det viser data fra et studie blandt type 2-diabetikere, som blev præsenteret på den amerikanske diabeteskonference i Boston i USA i weekenden.

På konferencen har Novo også fremlagt data, der viser, at GLP-1-midlet Victoza har vist sig at give fordele for diabetikere, der faster under ramadanmåneden, i forhold til tabletbehandling med sulfonylurinstof.

På selvsamme konference har der også været fokus på danske Zealand Pharma, idet Sanofi har fremlagt data fra et studie med GLP-1-analogen Lyxumia, der er opfundet af netop Zealand Pharma.

Lyxumia kom succesrigt igennem et studie, der sammenlignede midlet med Sanofis hurtigvirkende insulin, Apidra. Lyxumia viste sig i to tilfælde at kontrollere blodsukkeret lige så godt som i de patientgrupper, der fik Apidra.

I en lidt anden boldgade i medicinalverdenen vil der være fokus på Genmab, der sent fredag oplyste, at det nu er et skridt tættere på at lancere kræfthåbet Daratumumab - der ventes at kunne indbringe adskillige milliarder - på det vigtige amerikanske marked.

Det skyldes, at partneren Janssen indsendt en såkaldt løbende registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om en markedsføringstilladelse til kræftmidlet.

Hvis man ser helt væk fra medicinalområdet, har TDC meddelt, at det har vundet en mobilaftale med det statslige energiselskab Dong. Teleaktien steg som den eneste i C20-regi i torsdagens handel, hvor det blev til en stigning på 1,6 pct.

Uden for C20 Cap-indekset vil der formentlig være fokus på DFDS-aktien mandag, da rederiet sent søndag har meddelt, at det køber to færger fra konkurrenten Eurotunnel, der har opgivet at drive færgedrift på Den Engelske Kanal.

Der kan muligvis også være medvind for SAS-aktien, der har fået et klap på skulderen af den amerikanske storbank Citigroup, der har løftet anbefalingen af flyaktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet er blevet skruet op til 18,70 svenske kr. fra 15 svenske kr. Til sammenligning kostede SAS-aktien 14,45 svenske kr. fredag efter et fald på 2 pct. På børsen i København stod flyaktien i 11,90 kr. torsdag inden grundlovsdag.