Aktier: Fald i vente i USA trods pæne regnskaber

Der er blevet offentliggjort et væld af regnskaber fra selskaber som Ford, Mastercard, Viacom, Dow Chemical forud for åbningen på det amerikanske aktiemarked torsdag. Derudover er der kommet nøgletal blandt andet for det amerikanske bruttonationalprodukt, BNP, som i første kvartal udviklede sig lidt dårligere end ventet.

Læs mere
Fold sammen

Futures indikerer, at markederne på Wall Street kommer til at starte dagen med fald. Det vil i givet fald være på linje med markederne i Europa og Asien, hvor det først og fremmest er den japanske centralbanks beslutning torsdag om ikke at komme med yderligere stimuli til den skrantende økonomi, der har fået investorerne til at sælge ud af deres aktiebeholdninger.

Futuren for S&P 500 indikerer et fald på 0,6 pct., efter at det underliggende indeks onsdag steg 0,2 pct. til 2095,15. Dow Jones steg onsdag 0,3 pct. til 18.041,55, men indikeres torsdag til at åbne med et fald på ca. 0,7 pct., mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset, der onsdag faldt 0,5 pct., ventes at fortsætte nedturen med et fald på omkring 0,3 pct.

Regnskabet fra betalingskortselskabet Mastercard viste en indtjening per aktie på 0,86 dollar mod ventet 0,85 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Omsat til dollar og cent blev nettoresultatet 959 mio. dollar - et fald på 6 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år.

Resultatet kom i hus på baggrund af en omsætning på 2,45 mia. dollar mod ventet 2,38 mia. dollar blandt analytikerne. I formarkedet er Mastercards aktie faldet 0,9 pct.

BEDRE TAL FRA VIACOM END VENTET

Den amerikanske medievirksomhed Viacom overraskede i andet kvartal med en højere indtjening end ventet. I kvartalet landede tv-distributøren, der ejer både MTV og Comedy Central, en indtjening per aktie på 76 cent, hvilket er højere end analytikernes forventninger om en indtjening på 72 cent per aktie ifølge data fra Bloomberg.

I formarkedet ligger Viacom-aktien 0,9 pct. lavere.

Der er også kommet regnskab fra kemikalievirksomheden Dow Chemical, der slog analytikernes forventninger til indtjeningen i regnskabet for årets første tre måneder. Indtjeningen per aktie - eksklusive visse poster - landede på 89 cent per aktie, mens analytikerne havde ventet, at overskuddet ville lande på 82 cent per aktie.

Aktien er i formarkedet steget med 0,6 pct.

MEDICINALSELSKAB OPJUSTERER

Der var også godt nyt fra medicinalselskab Bristol-Myers Squibb, der i sit regnskab opjusterede forventningerne til hele året.

I de første tre måneder af året nåede selskabet en indtjening per aktie på 74 cent, mens analytikerne ifølge Bloomberg News til sammenligning havde ventet et resultat på 65 cent.

For hele året venter det New York-baserede selskab nu en indtjening på 2,5-2,6 dollar per aktie, eksklusive engangsforhold, mod tidligere ventet 2,3-2,4 dollar per aktie.

Regnskabet og opjusteringen har i formarkedet løftet aktien 2,5 pct.

FORD STIGER I FORMARKEDET

Bilproducenten Ford var i overhalingsbanen i første kvartal, hvor forventningerne i markedet blev klart overgået.

Ford leverede en justeret indtjening per aktie på 0,68 dollar i de første tre måneder af i år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med et resultat per aktie på 0,48 dollar. Ford-aktien stiger med 2,2 pct. i det amerikanske formarked.

Investorerne får også mulighed for at reagere på regnskabet fra Facebook, som offentliggjorde sine tal for første kvartal efter amerikansk børslukketid onsdag. I formarkedet er aktien suset i vejret med 11,5 pct.