Aktier: Fald i de ledende USA-indeks ved handelsstart

Pilen peger ned på de amerikanske børsen onsdag ved handelsstart.

Læs mere
Fold sammen

Alle de ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, åbner med fald onsdag, hvor Dow Jones tager det største dyk på 0,7 pct., S&P 500 falder med 0,6 pct., mens Nasdaq er nede med 0,5 pct. efter få minutters handel.

Afslutningen på aktiehandlen i maj og starten på junis handel står dermed i modsætning til det billede, der samlet tegnede sig for maj måned. Her steg S&P 500-indekset 1,5 pct., i takt med forventningen om at verdens største økonomi kan modstå en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, allerede i juni.

»Nyhedsstrømmen repræsenterer en balance mellem sandsynligheden for en rentestigning og stærkere økonomiske data,« siger Daniel Murray, chef hos EFG Asset Management, til Bloomberg News.

»Den første periode af en renteforhøjelse kan skabe en vis usikkerhed på markederne. Og i løbet af de næste par uger vil markederne tage en pause forud for mødet i Federal Reserves rentekomité FOMC.«

Centralbankchef Janet Yellen sagde i sidste uge, at en forbedring af økonomien sandsynligvis kunne berettige til en rentestigning i de kommende måneder. Økonomerne indregner nu en 53 pct.s chance for en renteforhøjelse i juli, mens 24 pct. regner med en allerede i juni mod 34 pct. for en uge siden.

Under armour under angreb

Aktien i sportstøjsproducenten Under Armour falder 5,1 pct. umiddelbart efter åbningen onsdag, efter producenten har skåret i forventningerne til overskud og indtægter. Det sker, efter at Sports Authority, der er en af Under Armours største kunder, er gået i gang med at lukke nogle af sine butikker.

Også Nike er i modvind, og aktien går 3 pct. ned, efter at Morgan Stanley og Bank of America Corp har skåret i sportgigantens anbefaling til "neutral" fra »køb«, skriver Bloomberg News.

Den kinesiske e-handelsplatform Alibaba falder 3,3 pct., efter at handelsplatformens største investor Softbank Group har sagt, at man vil sælge ud for mindst 7,9 mia. dollar af sin andel i det kinesiske selskab for at styrke egen likviditet og betale af på gæld.

I den anden ende ligger Michael Kors, der producerer og sælger luksusure, tasker og smykker, i et plus på 5,7 pct., efter at selskabet har annonceret aktietilbagekøb på 1 mia. dollar samt en indtjeningsprognose hele året, der topper analytikernes estimater.