Aktier: Fald blev vendt til stigninger

Efter at have startet ud i rødt formåede de store europæiske aktieindeks at vende rundt og slutte torsdagen i plus.

Det toneangivende franske CAC-indeks steg med 0,3 pct., mens det tyske DAX-indeks og det britiske FTSE 100-indeks fulgte efter med plusser på 0,1 pct.

- Helt fundamentalt går det en smule mere trægt end i begyndelsen af året, sagde Ralf Zimmermann, strateg i tyske Bankhaus Lampe Tyskland, tidligere på dagen til Bloomberg News og kaldte det for et "wake up call" for investorerne.

Stigningerne kom blandt andet ovenpå nyheden om en klar udskydelse af enhver form for renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Medlemmerne af centralbankens pengepolitiske komité - Federal Open Market Committee - er enige om, at det ikke er hensigtsmæssigt at hæve renterne i juni. Det er hovedindholdet af referatet fra det pengepolitiske møde i slutningen af april.

Det brede paneuropæiske indeks Stoxx 600 endte med at stige med 0,1 pct. ført an af en stigning på 11,8 pct. hos den britiske fødevaregrossist Booker Group. Briterne tog føringen efter at have foreslået at tilbageføre penge til aktionærerne, hvilket blev godt modtaget blandt investorerne. Lige efter fulgte det britiske researchselskabet Qinetiq Group - der skruede op på forventningerne til hele året. Det fik aktien til at stige med 10,8 pct.

I den anden ende kunne britiske Electrocomponents, der sælger elektronik- og rengøringsprodukter, notere sig et fald på 6,1 pct., efter at det blev meddelt, at selskabets finansdirektør, Simon Boddie, forlader sin post i slutningen af første halvår 2015 efter ti år på posten.

Og forsikringskoncernen Topdanmark kunne for anden dag i træk notere sig som en af bundskraberne i indekset, da aktien faldt med 4,4 pct. Forsikringsselskabet fremlagde regnskabstal onsdag - og investorerne brugte også torsdag på at fordøje tallene

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk