Aktier: Få nyheder i ferietyndt marked

Det ser ud til at blive en stille sommerdag på det danske aktiemarked, idet der før børsåbning ikke er væsentlige selskabsnyheder, og dagen heller ikke byder på væsentlige programpunkter.

Samtidig peger de amerikanske futures kun på en marginal positiv åbning, mens de asiatiske markeder mandag morgen handles let negativt i fraværet af Japan, der holder lukket på grund af national helligdag.

Fredag lukkede det danske toneangivende aktieindeks, C20 Cap-indekset, 0,03 pct. højere og sikrede dermed lige præcis i ugens fjerde lukkerekord, 1054,96.

Mens forskellige selskabsspecifikke nyheder gav naturlige årsager til stigninger og fald fredag, er det mandag morgen sværere at finde noget, der for alvor vil få handlere og analytikere til at spærre øjnene op.


Carlsberg, der lukkede 0,6 pct. højere i 630 kr. for B-aktien, er ifølge Politiken ramt af en svindelsag i sit datterselskab i Malawi. Flere ledende ansatte i landet er berørt, men potentialet til at ryste hovedkontoret i Carlsberg er måske ikke til stede.

For Mærsk begrænser nyhederne sig til rygter om et salg af containerrivalen Neptune Orient Lines. Selskabet, der står bag verdens 12. største containerrederi, APL, stiger 7,4 pct. på børsen i Singapore på grund af salgsrygterne. Mærsk lukkede fredag uændret i 12.3400 kr. for B-aktien.


Weekenden bød desuden på de første kampe i superligasæsonen 2015/16. Det gav blandt andet succes til AGF, ejet af Aarhus Elite, på bekostning af Brøndby IF, mens AaB og det Parken-ejede FC København ikke har været i spil endnu.


Senere på ugen vil regnskabssæsonen fortsætte med tal fra Danske Bank onsdag morgen, mens torsdag byder på halvårsregnskab fra Össur.

Derudover er der en række af de såkaldte peer-selskaber, der aflægger tal i ugens løb, hvilket kan påvirke danske aktier.


Fra udkanten af fondsbørsen gav det betalingsstandsningsramte Nunaminerals sent fredag en opdatering på sin prekære status. Det var til gengæld ikke særligt positivt. Selskabet har forlænget sin betalingsstandsning: denne gang indtil 30. september 2015. Den grønlandske aktie har været suspenderet på børsen siden 20. februar på grund af de dybe økonomiske problemer.


/ritzau/FINANS