Aktier: Exiqon går forrest i positivt marked

Mens Exiqon stryger i vejret i forventning om et kommende købstilbud, så er der også pæn fart på det underliggende aktiemarked i kølvandet af tirsdagens kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen.

Læs mere
Fold sammen

Yellen sendte tirsdag de amerikanske aktier i vejret med signaler om, at den amerikanske rente bliver holdt i ro for en tid, ligesom hun også åbnede døren en smule på klem over for, at også lempelser kan komme på tale.

Herhjemme er C20 Cap-indekset åbnet 0,9 pct. højere i indeks 999,96. Samtlige C20-aktier stiger med FLSmidth som onsdagens foreløbige topscorer. Ingeniørkoncernens aktie ligger til en stigning på 2 pct. til 276,40 kr. William Demant følger lige efter med en stigning på 1,6 pct. til 646,50 kr.

Blandt sidepapirerne stiger Exiqon med 37 pct. til 17,50 kr., efter at Exiqon har oplyst, at hollandske Qiagen er parat til at byde 18 kr. per aktie i Exiqon. Bestyrelsen i Exiqon vil anbefale, at man takker ”ja” til buddet. En enkelt børshandel onsdag morgen kunne dog indikere, at enkelte spekulerer i et højere bud, idet aktien i en enkelt transaktion blev handlet til 18,50 kr.

Blandt de øvrige biotekaktier er der også stigninger, om end den direkte afsmittende effekt af købstilbuddet på Exiqon er svær at spore.

Genmab stiger med 0,7 pct. til 855,50 kr., hvilket placerer biotekaktien i den nedre del af C20-feltet. Bavarian stiger med 1,8 pct. til 250 kr., Veloxis ligger 2,1 pct. højere i 1,49 kr., og Zealand Pharma går 1,5 pct. frem til 135 kr.

Deutsche Bank kan have tændt lidt op under aktien i Scandianavian Tobacco Group. Finanshuset har indledt dækning med en købsanbefaling og et kursmål på 130 kr. Onsdag åbner tobaksaktien 1,9 pct. højere i 103,90 kr.

Blandt morgenens få faldende aktier, har Atlantic Petroleum boret sig 16,1 pct. ned i 12,50 kr. Det økonomisk trængte færøske olieselskab havde et kæmpe underskud på 564 mio. kr. i 2015 og egenkapitalen er tabt.

- Den nuværende situation er alvorlig, da egenkapitalen er negativ med 102 mio. kr. Det betyder, at en kapitalindsprøjtning eller en løsning med kreditorerne er nødvendig for at sikre gruppens solvens, siger administrerende direktør Ben Arabo i en kommentar til regnskabet.

Atlantic Petroluem meddelte dog skærtorsdag, at det har indgået en såkaldt "Head of terms" - en slags hensigtserklæring - med London Oil and Gas, som har erklæret sig indstillet på - under visse forudsætninger - at tilføre midler og aktiver til Atlantic Petroleum for et beløb af mindst 8 mio. pund per 24. juni 2016.

- Mens den potentielle transaktion med London Oil and Gas giver noget håb om nogen værdi til aktionærerne, så er der ingen garanti for, at ledelsen vil kunne opnå tilfredsstillende vilkår med sine kreditorer, så transaktionen kan få lov til at gå igennem, skriver Atlantic Petroleum i sit regnskab.

Der kommer onsdag regnskaber fra Flügger, SP Group og Arkil.