Aktier: Europas markeder steg i de sidste timer af torsdagen

De fleste europæiske aktiemarkeder lukkede torsdag i grønt på trods af marginale fald fra morgenstunden.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI.
Læs mere
Fold sammen

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 lå dog stort set uændret ved lukketid, mens børserne i London, Paris og Frankfurt alle steg med omkring 0,2 pct.

Torsdag kom der amerikanske tal for nytilmeldte ledige, som overraskede positivt og nåede et lavpunkt i 15 år på 262.000 i uge 17. Der var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 290.000 nye ledige.

Også indkøbschefernes forventningsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig bedre end ventet. I den anden retning trak dog amerikanernes lyst til at bruge penge. Privatforbruget i marts lå blot 0,4 pct. højere end samme måned året før, hvilket var svagere end ventet.

Men på trods af forbrugernes tilbageholdenhed ser det dog ud til, at de andre nøgletal fik humørpilen til at stige en smule hos investorerne.

Blandt selskaberne var schweiziske Kaba Holding, der laver låse og sikkerhedssystemer, og det norske borerigselskab Seadrill torsdag i front i Stoxx 600. Begge aktier steg 9,5 pct.

I bunden af Stoxx 600 lå Europas største chipproducent, schweiziske STMicroelectronics, der fik læsterlige klø i torsdagens handel, hvor selskabet endte som den absolutte bundprop. Da handlen lukkede, var selskabet gået tilbage med hele 13,3 pct. til 7,1 euro. Det er det største fald i tre år.

Det store fald kommer efter torsdagens regnskab for første kvartal, som viste et nettounderskud på 22 mio. euro. Blandt analytikerne var der ventet et nettooverskud på 17,8 mio. euro ifølge Bloombergs estimater.

Også finske Nokia holdt til i bunden og faldt over 10 pct. Nokia kom med regnskab torsdag morgen for årets første tre måneder, som blandt andet viste svage marginer i selskabets netværksforretning.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk