Aktier: Europæiske markeder er tilbage på den grønne gren

De europæiske aktier er tirsdag kravlet op på den grønne gren med stigninger på de fleste markeder og med et plus i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på 0,5 pct. efter et fald på 0,7 pct. mandag.

Rentefald i tirsdagens indledende handel trækker ejendomsaktierne, og på sektorbasis stiger de 1,2 pct. som den mest stigende industrigruppe under Stoxx 600-indekset.

Blandt dagens tabere er finansaktierne, der mister 0,1 pct. på sektorbasis. Her trækker den franske finanskæmpe BNP Paribas ned med 3,6 pct. efter morgentimernes præsentation af af et overskud efter skat på 1,44 mia. euro (10,7 mia. kr.) i fjerde kvartal. Til sammenligning havde analytikere ifølge Bloomberg News sat næsen op efter et overskud på 1,63 mia. euro.

Den værste kursmæssige skæbne rammer det finske energiselskab Neste, der ellers præsenterede et regnskab, der slog estimaterne med et ordinært nettooverskud på 228 mio. euro mod de ventede 197 mio. euro.

Men selskabet forsømte at redegøre for sine planer for at opnå vækst inden for vedvarende enegi, og sammen med generelt faldende oliepriser og energiaktier mister Neste tirsdag 7,3 pct. På sektorbasis falder energisektoren 0,7 pct.

Med på Stoxx 600-indekset skyggeside er også danske Pandora med et fald på 6,7 pct. efter offentliggørelse af regnskab tirsdag morgen.

Tirsdagens absolutte plusaktie er det østrigske elektronikselskab Ams, der har leveret et regnskab med et overskud på 133,6 mio. euro mod ventede 131,7 mio. euro , og som efterfølgende har fået sin anbefaling opgraderet til "hold" fra "sælg" hos finanshuset Hauck & Aufhäuser. Aktien stiger 21,4 pct.

I London stiger FTSE 100-indekset 0,7 pct., i Paris ligger CAC 40-indekset 0,1 pct. højere, mens det tyske DAX-indeks løftes 0,6 pct.