Aktier: Europæiske børser låst forud for nøgletal

Det lader til at være de store nøgletal, der kommer sidst på ugen, der er nøglen til at dirke et fastlåst europæisk aktiemarked op. De store børser i Europa - fra Frankfurt over Paris til London - lå hele tirsdag i hvert fald og balancerede omkring nulpunktet.

Foto: STAFF.
Læs mere
Fold sammen

DAX-indekset sluttede tirsdag med en stigning på små 0,2 pct., CAC 40-indekset med faldt med cirka 0,2 pct., og FTSE 100-indekset dalede med knap 0,1 pct. Det paneuropæiske Stoxx Europa 600-indeks sluttede tirsdag med et fald på rundt regnet 0,5 pct.

Også det toneangivende græske aktieindeks, ASE, der mandag styrtdykkede med 16 pct. efter at være blevet genåbnet ovenpå fem ugers suspendering, faldt tirsdag - dog med mere beskedne 1,2 pct.

Markedets aktører afventede tirsdag ifølge analytiker i Jyske Bank Martin Munk en række nøgletal, der kommer fra den anden side af Atlanten i løbet af ugen. De vigtigste er tallene for jobskabelse og arbejdsløshed i USA, som offentliggøres fredag.

- Vi begynder så småt at nærme os september, hvor vi muligvis står over for en renteforhøjelse fra USA. Stærke nøgletal fredag vil pege på, at vi nok står over for renteforhøjelsen til september. Med svage nøgletal kan det være, at vi skal se lidt længere frem, siger Martin Munk til Ritzau Finans.

Også når man ser på selskabsfronten var der relativt stille på de europæiske børser.

Den hollandske ingrediens- og kemikaliekoncern DSM var blandt de selskaber, der viste positive tal. Andet kvartal fik det vitaminboost af valutaudsving i et ellers relativt vækstfattigt kvartal.

DSM-aktien faldt dog tirsdag med 0,5 pct. til 52,24 euro.

Den tyske dækproducent Continental gav andre europæiske aktier baghjul med et regnskab for andet kvartal, der var stærkere end ventet. Dækproducenten kom tirsdag i mål blandt topscorerne på Stoxx 600-indekset med en stigning på 5,9 pct. til 217,30 euro.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk