Aktier: Europæisk opbremsning efter to dages optur

To dage med markante stigninger i Stoxx 600-indekset blev onsdag afløst af et marginalt fald på 0,1 pct. for det brede fælleseuropæiske aktieindeks.

Læs mere
Fold sammen

 

Profithjemtagning var en del af den generelle forklaring på opbremsningen, mens det franske CAC 40-indeks mere specifikt reagerede negativt på sammenstød og skudvekslinger mellem fransk politi og mistænkte i forbindelse med fredagens angreb i Paris.

CAC 40-indekset faldt onsdag 0,6 pct., mens FTSE 100-indekset i London steg 0,2 pct., og det tyske DAX-indeks faldt 0,1 pct.

Alle underindeks i Stoxx-indekset faldt bortset fra energiindekset, der steg 1,1 pct. Netop energiindekset har de seneste dage været baggrunden for den samlede stigning i indekset.

I toppen af Stoxx 600-indekset sluttede den hollandske forsikringskoncern Delta Lloyd med en stigning på 11,4 pct. i forlængelse af, at den ligeledes hollandske bank SNS har hævet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". SNS ser et stigningspotentiale på 38 pct. i forsikringsaktien, mens risikoen er begrænset.

Med i toppen steg finske Kesko 7,3 pct. Koncernen, der driver mangeartet handelsvirksomhed inden for både engros og detail, køber sin engros-rival Suomen Lahikauppa for omkring 60 mio. euro.

I bunden af indekset havnede spanske Air Liquide med et fald på 7,4 pct. Kemiselskabet vil købe sin amerikanske konkurrent Airgas.

Og det italienske energiselskab Enel mistede 3,4 pct. efter oplysninger om, at selskabet vil købe sine aktiviteter inden for vedvarende energi tilbage.

Heller ikke det spanske teleselskab Telefonica havde megen fornøjelse ud af onsdagens aktiehandel, hvor aktien faldt 5,0 pct. og dermed medvirkede til, at teleindekset sluttede nederst i Stoxx 600-indekset med et fald på 1,2 pct.