Aktier: Europæisk marked indhentet af tvivl efter to dages optur

Så gik den ikke længere i denne omgang. Efter to dage med markante stigninger i det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 falder markedet onsdag middag, efterhånden som investorerne - ifølge Bloomberg News - begynder at betvivle, at de seneste dages stigninger har været velbegrundet.

 

Alle underindeks i Stocxx-indekset falder bortset fra energiindekset, der stiger 0,5 pct. Og selve indekset falder 0,4 pct.

På de store aktiemarkeder falder de toneangivende indeks med 0,3 pct. for FTSE100 indekset i London, med 0,8 pct. for CAC 40 i Paris og med 0,6 pct. for det tyske DAX-indeks.

I toppen af Stoxx-indekset ligger den hollandske forsikringskoncern Delta Lloyd, som stiger 8,3 pct. i forlængelse af, at den ligeledes hollandske bank SNS har hævet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". SNS ser et stigningspotentiale på 38 pct. i forsikringsaktien, mens risikoen er begrænset.

Med i toppen stiger finske Kesko 8 pct. Koncernen, der driver mangeartet handelsvirksomhed både engros og detail, køber sin engros-rival Suomen Lahikauppa for omkring 60 mio. euro.

I bunden af indekset ligger spanske Air Liquide med et fald på 6,5 pct. Kemiselskabet vil købe sin amerikanske konkurrent Airgas.

På minussiden ses igen National Bank of Greece, der falder 6,3 pct. Bankens aktionærer godkendte på generalforsamlingen tirsdag, at kapitalen forhøjes, og at der gennemføres et omvendt aktieplit, hvor 15 gamle aktier lægges sammen til en ny aktie.

Og det italienske energiselskab Enel, mister 2,8 pct. efter oplysninger om, at selskabet vil købe sine aktiviteter inden for vedvarende energi tilbage.

Heller ikke det spanske teleselskab Telefonica har megen fornøjelse ud af onsdagens aktiehandel, hvor aktien falder 4,2 pct. og dermed medvirker til, at teleindekset ligger lavest i Stoxx-indekste med et fald på 1,2 pct.

Finans TV: Katrine Overgaard orienterer om bevægelserne på dagens aktiemarked