Aktier: Europa faldt på spekulationer om Fed-rentehævning

Rentesablen hang onsdag over de europæiske aktiemarkeder med fald i de store ledende indeks. Det var muligheden for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hæver renten i indeværende år, der fik investorerne til at sende markederne ned.

Læs mere
Fold sammen

Det brede Stoxx 600-indeks faldt med 0,8 pct. - og det var fjerde dag i streg, at indekset tog en tur sydover. Samtidig lå handelsvolumen i indekset 25 pct. lavere end gennemsnittet for de seneste 30 dage, skriver Bloomberg News.

»De europæiske aktier falder i dag, efter at Fed har øget muligheden for en renteforhøjelse i september,« siger William Hobbs, investeringschef hos Barclays, til Bloomberg.

»Der er nogen, der hiver fortjenester hjem i kølvandet på, at råvarer - olie i særdeleshed - sætter sig. Det er et søvnigt marked, hvor man venter på noget at tage retning efter,« siger han.

Federal Reserve offentliggør referatet fra det seneste rentemøde i juli onsdag aften.

Rygterne om en fusion mellem tyske Linde og amerikanske Praxai fik det tyske selskab til at dratte 2,8 pct. Bliver sammenlægningen til noget, så ser verdens største leverandør af industrigasser dagens lys. Faldet kom, da finanshuset Citigroup nu venter, at en fusion kan vanskeliggøres på grund af regulatoriske forhindringer.

Også det finske flyselskab Finnair måtte se aktiekursen svinde i dagens handel - med 7,6 pct. Faldet kom efter et regnskab for andet kvartal, der viste fremgang på toplinjen og i indtjeningen. Faldet kom blandt andet, fordi Finnair har nedtrappet planerne om at øge antallet af afgange, efter at frygten for terror har ramt Europa, skriver Bloomberg.