Aktier er tæt på ny rekord, men investorer træder varsomt

Efter en overraskende stærk amerikansk jobrapport i fredags, er aktiemarkedet tæt på at slå ny rekord. Men mandag morgen skuffer tyske eksport-tal skuffer, og hiver europæiske aktiefutures i minus.

Det toneangivende amerikanske S&P 500 indeks er et mulehår fra at slå ny rekord. Foto: Bryan R. Smith/AFP/Ritzau Scanpix  Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

Og velkommen til første dag i en ny handelsuge, hvor aktierne er blandede rundt omkring i verden. I Asien lagde børserne ud med plusser, men i løbet af mandagen vendte stemningen og de store børser er nu primært i minus. I Europa og USA peger futures på en negativ åbning, efter aktier begge steder lukkede med forsigtige stigninger i fredags i kølvandet på en overraskende stærk amerikansk jobrapport og positive udmeldinger om handelskrigen mellem Washington og Beijing.

Det toneangivende amerikanske S&P 500 indeks formåede at lukke højere for syvende dag i træk i fredags og er nu et mulehår fra at ramme sin rekordkurs fra september sidste år. Indekset bliver i øjeblikket handlet i en kurs på 2.892,74, og skal op over 2.940.91 for at nå en ny rekord.

3 ting du skal vide inden markedet åbner:

  • Handelsforhandlinger mellem USA og Kina er på vej ind i den afgørende og afsluttende fase, hvilket er med til at holde en hånd under aktiemarkedet. Kinas statsejede nyhedsmedie Xinhua skrev henover weekenden, at de to økonomiske stormagter vil fortsætte i dialog om de sidste, udestående problemer efter forhandlinger mellem topembedsmænd i sidste uge gav store fremskridt. Donald Trumps nærmeste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, sagde søndag aften, at kommer »tættere og tættere« på at nå frem til en endelig aftale, der kan afslutte flere måneders handelskrig.
  • Olieprisen fortsætter mandag morgen sin march højere, og prisen på den toneangivende Nordsø-olie Brent er nu steget til over 70 dollar per tøne - sit højeste niveau siden starten af november. Den flotte præstation kommer delvist på grund af de seneste kamphandlinger i Libyen, der er et OPEC-land. Kampene fører til lavere olieproduktion, hvilket reducerer det totale olieudbud og giver prisen et løft.
  • Tysklands eksport faldt mere end ventet i februar, hvilket er dårligt nyt for Europas største økonomi, der er afhængig af at sælge varer til udlandet. Eksporten faldt 1,3 pct. sammenlignet med januar, mod en vækst på 0,1 pct. måneden før.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

  • Kl. 10.30: Eurozonen - investortillid for april
  • Kl. 16.00: USA - fabriksordrer for februar

Virksomheder i fokus

  • Magasins fremtid kan måske blive afgjort i løbet af mandagen, når ejeren, den kriseramte engelske varehuskæde Debenhams, fortsætter forhandlingerne med den farverige, engelske detailkonge Mike Ashley. Debenhams har længe været i økonomiske problember, og Mike Ashley har i flere måneder forsøgt at overtage shoppingimperiet.
  • Sydbank - ABG Sundal Collier hæver kursmålet til 150 kroner fra 135 kroner.
  • Danske Bank - ABG Sundal Collier hæver kursmålet til 155 kroner fra 150 kroner.
  • Genmab - Barclays hæver kursmålet til 1300 kroner fra 1200 kroner.

Markederne lige nu - Kl. 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,3 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,3 pct.
Japans Nikkei 225: -0,2 pct.
Sydkoreas Kospi: -0,1 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,3 pct.
Tysklands DAX 30: -0,5 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,3 pct.

USA (futures)
S&P 500: -0,3 pct.
Nasdaq: -0,2 pct.
Dow Jones Industrial Average: -0,3 pct.