Aktier: Entydig positiv start på dagens handel i sigte

Pilen peger entydigt i positiv retning på det danske aktiemarked onsdag morgen.

En stærk afslutning på det amerikanske aktiemarked er fulgt op at solide stigninger i Asien onsdag morgen, hvor også de amerikanske aktiefutures ligger i positivt territorium.

Tirsdag lukkede C20 Cap-indekset med en stigning til 1,3 pct. til 1039,00.

Det amerikanske aktiemarked lukkede tirsdag med en stigning på 1,4 pct. for S&P-indeksets vedkommende og endnu mere for Nasdaq-aktierne. Og onsdag morgen er de amerikanske aktiefutures steget 0,2-0,3 pct., hvilket samlet tyder på en stærk start for aktiemarkedet herhjemme.

Desuden stiger den tyske Dax-future 0,7 pct. onsdag morgen.

Eksperter begejstrede for Novo

Blandt de store selskaber i C20 står Novo Nordisk øverst på dagsordenen. Tirsdag vurderede de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sikkerhed og effekt af Novo Nordisks diabetes 2-kombinationsbehandling Xultophy.

Produktet kombinerer det nye langtidsvirkende insulin Tresiba med den storsælgende GLP-1-analog Victoza, og Novo har selv store forventninger til produktet.

Og ekspertpanelet var ikke i tvivl om, at midlet bør anbefales til godkendelse i USA. Samtlige 16 paneldeltagere fandt det bevist, at diabetikerne vil få glæde af den ny kombinationsbehandling. Novo Nordisk nåede ikke at få ekspertanbefalingen med, inden Wall Street-klokken ringede tirsdagens handlen af. Men Novo Nordisks ADR'er lukkede med en stigning på 2,3 pct. i 54,97 dollar, der med en dollarkurs onsdag morgen på 6,6775 svarer til en lukkekurs på 367,06 kr. I København steg aktien 2,4 pct. til 364,40 kr.

Tirsdagens topscorer Nordea og de øvrige store banker kan få mere medvind, efter at sektoren blev sendt op i USA på forventede højere renter. Nordea lukkede tirsdag 3 pct. højere i 63,30 kr.

Vestas i vælten

Vindmølleproducenten Vestas er blandt fokusaktierne i disse dag, hvor den årlige konference hos den amerikanske brancheorganisation for industrien, American Wind Energy Association (AWEA) løber af stablen i New Orleans.

Tirsdag handlede nyhederne blandt andet om de positive udsiger for det amerikanske marked, og i nattens løb er tendensen fulgt op med flere positive kommentarer. Vestas-aktien steg tirsdag 2,3 pct. til 450 kr.

Bryggerifusion betinget godkendt

EU-Kommissionen gav tirsdag bryggerigiganten AB Inbev grønt lys til at købe branchekollegaen Sabmiller. Der var dog betingelser hæftet på godkendelsen, men på trods af, at Carlsberg næppe har råd til at investerer i eventuelle tvungne frasalg, står det danske bryggeri ikke til at miste markedsværdi, hvis man tror aktieanalytikere hos Alm. Brand Markets. Carlsberg steg 0,6 pct. til 633 kr.

Coloplast er kommet under Finanshuset Kepler Cheuvreuxs lup, og finanshuset indleder dækning af Coloplast-aktien med anbefalingen "reducer". Kursmålet fastsættes til 440 kr. Aktien steg tirsdag 1,7 pct. til 505 kr.

Danske Banks succes med Mobilepay får nu banken til at angribe Nets' milliardforretning inden for betaling af fakturaer. Mobilepay skal konkurrere med Nets' guldkalv Betalingsservice. Og det bliver på prisen, idet Mobilepay er 30 pct. billigere end Betalingsservice. Danske Bank steg 1,5 pct. til 185,60 kr.

Mange regnskaber

Fra regnskabsfronten kommer der nyt fra Nordic Shipholding, A&O, Atlantic Petroleum, Arkil, Bording og det første regnskab fra Scandinavian Tobacco som børsnoteret selskab.

Nordic Shipholding noterede tilbagegang på både toplinjen, driften og bundlinjen i første kvartal 2016, hvor der dog fortsat var sorte tal på bundlinjen. Og for hele året fastholdt koncernen forventningerne. Aktien steg tirsdag 2,9 pct. til 1,08 kr.

Scandinavian Tobacco Group kunne fremvise en lille forbedring i såvel omsætning som driftsresultat, og koncernen fastholdt forventningerne til hele året. Tirsdag steg tobaks-aktien 1,8 pct. til 108 kr.

Atlantic Petroleum fik et underskud på knap 40 mio. kr. i første kvartal. Selskabet melder samtidig om en låneaftale på op til 8 mio. pund - svarende til knap 80 mio. kr. - med London Oil and Gas. Den problemramte aktie lukkede tirsdag i 10 kr. efter et fald på 1 pct.