Aktier: Energisektoren afværgede fald

Det amerikanske aktiemarked holdt skindet på næsen i tirsdagens handel, og det brede S&P 500-indeks formåede endda at stige en smule løftet af energisektoren.

Læs mere
Fold sammen

Olieprisen steg med 2,7 pct. til 53,29 dollar for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, og medvirkede til, at Chevron kunne lukke 2,2 pct. højere. Desuden steg Exxon Mobil 1,5 pct.

Også storbanken JPMorgan Chase gik frem efter et godkendt regnskab, men stemningen i det underliggende marked blev dog aldrig rigtigt god, da nøgletal allerede inden børsåbningen havde vist en lidt skuffende udvikling i detailsalget i marts. Fremgangen blev på 0,9 pct. på månedsbasis, mens økonomer havde sat næsen op efter en stigning på hele 1,1 pct., ifølge Bloomberg News.

S&P-indekset sluttede med et plus på 0,2 pct. i 2095,84. Dow Jones-indekset hentede en stigning på 0,3 pct. til 18.036,70 i hus, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset endte 0,2 pct. lavere i 4974,56.

Et af ugens vigtige regnskaber fra storbanken JPMorgan Chase faldt i god jord på aktiemarkedet. Resultatet efter skat steg med 12 pct., og overskuddet per aktie på 1,61 dollar i første kvartal var bedre end forventningen blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde regnet med et justeret overskud per aktie på 1,41 dollar. Investorerne kvitterede ved at sende aktien 1,6 pct. højere.

Efter børslukketid blev også Intel belønnet med en stigning på 3,2 pct. i kølvandet af sit kvartalsregnskab. Forventningerne til andet kvartal matchede analytikernes, og det samme gjorde resultaterne i første kvartal. Intel rapporterede en stigning i nettoresultatet på 3 pct. til 2 mia. dollar, og indtjeningen per aktie steg 8 pct. til 41 cent. Omsætningen var uændret på 12,8 mia. dollar.

Analytikerne havde ifølge et estimat fra Thomson Reuters estimeret en indtjening på 41 cent per aktie og en omsætning på 12,9 mia. dollar.

/ritzau/FINANS