Aktier: Energiaktier dykker, mens græsk indeks går frem

Læs mere
Fold sammen

Endnu en dag med faldende oliepriser sætter sig i de europæiske energiaktier, der torsdag tegner sig for det største fald i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks. Samlet set dykker energisektoren 1,8 pct., mens det overordnede indeks ligger 0,1 pct. højere over middag.

Størst fald er der til det britiske energiselskab Centrica, der dykker knap 9 pct., mens de græske bankaktier har en sand festdag og sætter sig på de øverste fire pladser i Stoxx 600.

Investorerne tager tilsyneladende vel imod nyheden om, at den græske regering har indleveret en ansøgning om forlængelse af landets låneaftale til eurogruppen. Siden nyheden kom frem, er renterne i det gældsplagede land dykket cirka 30 basispoint til 9,70 pct. for de tiårige statsobligationer, mens det ledende aktieindeks, ASE, ligger med et plus på 2,4 pct.

En talsmand for den græske regering, Gabriel Sakellarides, siger til tv-stationen Skai, at "målet er at lukke aftalen snarest."

Grækerne beder angiveligt om en forlængelse af selve lånedelen og ikke de betingelser, som EU har stillet i den tidligere aftale. Hvad grækerne præcis har ansøgt om, står imidlertid ikke helt klart endnu. Men EU-Kommissionen anser ifølge en udmelding kort før klokken 13 brevet for at være et udgangspunkt for et "fornuftigt kompromis," oplyser Bloomberg News.

Air France-KLM falder 7,3 pct. på børsen i Paris. Flyselskabet måtte som ventet se indtjeningen dale i 2014, hvor omkostningerne forbundet med en pilotstrejke opvejede effekterne af det fransk-hollandske flyselskabs spareprogram. Det rapporterer Bloomberg News.

Overskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt til 1,59 mia. euro fra 1,86 mia. euro året før. Resultatet var på linje med analytikerforventningerne om et resultat på 1,58 mia. euro.

På bundlinjen tabte Air France-KLM 198 mio. euro, hvilket imidlertid var en forbedring sammenlignet med et tab på omkring 1830 mio. euro i 2013.

Air France-KLM's mål om at have reduceret nettogælden til omkring 5 mia. euro ved udgangen af 2014 blev ikke helt indfriet, idet gælden udgjorde 5,41 mia. euro, da der blev sat punktum for sidste regnskabsår.

Flyselskabet vil skære 800 stillinger ved naturlig afgang.