Aktier: Endnu et græsk tilbageslag rammer børserne

På ny ser bølgeskvulp fra Grækenland ud til at få indflydelse på investorernes humør i resten af Europa, herunder Danmark, når der skal handles aktier torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Der kom ingen løsninger på gældsforhandlingerne onsdag - efter at der ellers var ytret mange positive ord om fremskridt i starten af ugen - og med hver dag, der går, stiger nervøsiteten for grækernes tvivlsomme evne til at betale det 1,5 mia. euro store afdrag på et IMF-lån den 30. juni.

C20 Cap-indekset faldt 0,5 pct. onsdag efter at være steget de foregående fire dage, og efterfølgende er aktierne i både USA og Asien handlet i rødt. I morgentimerne indikeres der også kursfald i det meste af Europa på 0,3 til 0,7 pct.

Herhjemme vil der blandt andet være fokus på Vestas, som er i vælten af flere forskellige årsager. I både Børsen og Jyllands-Posten sættes der nyt fokus på retstvisten om eksdirektør Henrik Nørremark og sagen om køb af konkurrenters møller i Indien.

Til gengæld kom der onsdag nyt håb for det store vindmølleprojekt i Norge, som Vestas tidligere har været udpeget som leverandør til. Tidligere i juni lagde projektejeren, Statkraft, tilsyneladende ideen tilbage i skuffen, men få uger senere er der atter liv i planerne.

Endelig har franske Exane BNP Paribas fundet optimismen frem omkring vindmølleaktien og løftet sin anbefaling til "outperform" fra "neutral", mens kursmålet øges til 385 kr. fra 244 kr. Til sammenligning kostede en Vestas-aktie 334 kr. onsdag eftermiddag.

Ellers skal de fleste selskabsnyheder findes uden for C20-indekset torsdag. Det gælder blandt andet nyheder om to emissioner.

For det første har SP Group har gennemført det aktiesalg, der blev lanceret mandag i forbindelse med købet af Ulstrup Plast. SP har solgt 200.000 nye aktier til 280 kr. stykket og får dermed et nettoprovenu på 55,5 mio. kr. efter omkostninger. En række insidere har blandt andet købt aktier til den kurs, der er 18 kr. billigere end lukkekursen for SP Group onsdag på børsen.

Nordjyske Bank er også i hus med sit aktiesalg som led i købet af Nørresundby Bank. Banken solgte, som planlagt, 6,1 mio. nye aktier til 115 kr. stykket, og Jyske Bank endte med at købe 90,4 pct. af emissionen som følge af en garantiaftale. Dermed kommer Silkeborg-banken til at eje 30 pct. af den nordjyske fusionsbank.

DFDS har taget et nyt træk i sagen om Den Engelske Kanal. Færgerederiet byder nu også på dele af det franske driftsselskab, der har drevet de færger, som DFDS i forvejen har aftalt at købe fra Eurotunnel. Med købet af dele af Scop vil DFDS kunne tilbyde job til 202 medarbejdere. Udsigterne til op mod 500 mistede arbejdspladser, efter at Eurotunnel fik forbud mod færgedrift på overfarten mellem England og Frankrig, har de seneste dage givet anledning til voldsomme protester.

Veloxis offentliggjorde sent onsdag et studie, der viser forskelle på produktet Envarsus og to rivalers produkter. Midlet er i forvejen under behandling af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Egetæpper afleverer årsregnskab for 2014/15 i løbet af torsdagen. Selskabet regner med en omsætning på 850-875 mio. kr., en EBIT-margin på 8-9 pct. og et resultat før skat på 50-60 mio. kr.

Torsdagen byder desuden på udbytte til Matas' aktionærer. De får 5,80 kr. udbetalt for hver Matas-aktie som følge af det nyligt aflagte årsregnskab.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk