Aktier: Endnu en rød dag i sigte på Wall Street

Det tegner til at blive endnu en rød handelsdag med negativ stemning på de amerikanske aktiemarkeder, som tirsdag lukkede med fald på mellem 0,8 og 1,1 pct.

Læs mere
Fold sammen

Inden onsdagens åbning peger aktiefutures nemlig på indeksfald i størrelsesordenen 0,5 til 0,7 pct. Værst ser det ud til at gå for teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset, mens der bliver indikeret mere beskedne fald for aktierne i S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset.

Op til onsdagens åbning har der været en række regnskaber, ligesom det har været tilfældet i den seneste periode. Foreløbig er det en blandet pose bolsjer, som markedet er blevet præsenteret for, og investorerne har svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på, lyder vurderingen.

- Vi er tilbage ved de samme bekymringer, der også gjorde sig gældende i starten af året. Vi er begyndt at se konsolidering og svaghed igen, samtidig med at resultaterne er svingende, siger Veronika Pechlaner, der er investeringsrådgiver i Ashburton Investments, til Bloomberg News.

Blandt de amerikanske selskaber har internetforretningen Priceline Group, der blandt andet forhandler overnatning og transport, leveret forventninger til sit andet kvartal, som risikerer at blive påvirket af en tidligere påskeferie i år.

Selskabet oplyser i en meddelelse, at det for andet kvartal venter en indtjening per aktie - ekskluderet særlige poster - på mellem 11,60 dollar og 12,50 dollar. Det er mindre end analytikernes estimat på 14,92 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

I det amerikanske formarked ligger Priceline Group til at falde 7,4 pct. i onsdagens handel.

Også Western Union, der driver handel med overførsel af penge, ser ud til at gå en svær onsdag i møde, idet selskabets aktie dykker 4,2 pct. i formarkedet. Det følger, efter at virksomheden har landet en smule under markedets forventninger med sit regnskab for første kvartal, hvor indtjeningen per aktie endte på 0,37 dollar mod ventet 0,38 dollar ifølge Bloomberg News.

Til gengæld ser Time Warner, der blandt andet ejer tv-kanalen CNN, ud til at få en god handelsdag, idet selskabets aktie løfter sig 0,1 pct. i formarkedet. Det sker ovenpå et regnskab for første kvartal, hvor Time Warner slog analytikernes forventninger, efter at højere tv-ratings medførte en stigning i reklameindtægterne.

/ritzau/FINANS