Aktier: Endnu en rekorddag i vente?

Eliteindekset har i denne uge bevæget sig ud i overhalingsbanen og torsdag var den sjette rekorddag i træk. Fredag byder på fortsat gevinst til investorerne, da C20-indekset ligger 0,30 pct. højere i niveau 514,35.

Den gode stemning på det danske aktiemarked er dog intet særtilfælde. Også det amerikanske marked, såvel som det asiatiske, oplever pæne stigninger i disse dage. Blandt andet kan nævnes Dow Jones indekset, som i går slog rekord og nåede over et niveau på 14.000 for første gang.

Microsoft fremlagde et regnskab i går, som levede op til markedets forventninger, dog uden de vilde overraskelser. Ligeledes aflagde Google regnskab, men måtte dog erkende, at markedets forventninger ikke helt blev realiseret.

Svenske Ericsson er her til morgen kommet med halvårsregnskab. Resultatet var dog ikke helt tilfredsstillende og selskabet formåede ikke at møde markedets forventninger. I 2. kvartal opnåede selskabet et driftsresultat på 9,3 mia. SEK, mens markedets forventninger lå på 9,8 mia. SEK.

Nordea befinder sig igen i dag i spotlyset efter gårsdagen fremlæggelse af halvårsregnskab. Det var et yderst positivt regnskab, som både lå over markedets forventninger og gentog helårsprognosen for Nordea-koncernen. Således ser det lovende ud for selskabets fremtidige vækst.

Deutsche Bank løftede her til morgen kursmålet for den nordiske bank fra 12,9 euro til 13,1 euro. Det betyder, at Nordea får kursmålet 97,46 kr., samtidig med at købsanbefalingen af aktien fastholdes. Her til eftermiddag er aktien dog uændret og handles i kurs 90,5.

Carlsberg-aktien ligger i dag 0,28 pct. højere i kurs 721. Det skyldes blandt andet, at selskabet vinder markedsandele i Bulgarien. Således er det samlede salg gennem årets første seks måneder steget 16 pct., mens ølsalget i Bulgarien i samme periode er steget med hele 34 pct.

Også D/S Norden har tiltrukket sig markedets opmærksomhed gennem ugen. Det skyldes de store stigninger, som investorerne nyder godt af for tiden. Aktien er gennem de sidste tre måneder steget 45,2 pct. I dag ligger aktien dog 1,12 pct. nede i kurs 442.