Aktier: En lille spids ned før regnskabsbølge

De seneste tre dages positive takter på det danske aktiemarked holder ikke ved åbningen tirsdag. Sydbank kan komme i fokus, når banken leverer regnskab før middag.

Læs mere
Fold sammen

Smånegative vinde fra det amerikanske marked mandag samt fra de asiatiske markeder tirsdag er med til at presse markedet i rødt. Underliggende er markedet nok også en smule afventende frem mod rentemeldingen fra den amerikanske centralbank sent onsdag og de medfølgende ord onsdag efter dansk børstid.

Det toneangivende danske aktieindeks, C20 Cap, falder efter et kvarters handel med 0,1 pct. til 990,79. Tendensen er den samme ude i Europa. For eksempel falder CAC 40, FTSE 100 og DAX-indekset med 0,2-0,4 pct.

Mens der er fuld fart på regnskaberne ude i Europa er der herhjemme tirsdag mere roligt på den front. Kun Sydbank og Dantax leverer regnskaber. Senere på ugen bliver der mere travlt med regnskaber fra blandt andet C20'erne Novo Nordisk, GN, Danske Bank og Jyske Bank.

Sydbank leverer ved 11-tiden regnskab for tredje kvartal og "varmer op" med et fald på 1,0 pct. til 240,50 kr.

Fokus i regnskabet ventes koncentreret om en ny strategiplan for 2016 til 2018.

- Sydbank vil nok præsentere en plan, hvor omkostningerne skal holdes i ro og måske endda falder lidt, samtidig med at indtjeningen skal op. Det, jeg ser som målet for Sydbank, er at komme ned på en omkostningsprocent på under 50 fra 2018, siger Christian Hede, analytiker i Nordea, til Ritzau Finans.

Han vurderer, at Sydbanks ledelse vil gøre, hvad den kan for at komme med en plan, som ligger over, hvad markedet forventer. Dels fordi den nye strategi har været bekendtgjort længe, dels fordi bankens regnskab for tredje kvartal efter hans vurdering ikke kommer til at løfte mange øjenbryn.

A.P.Møller-Mærsk får fortsat opmærksomhed efter fredagens nedjustering af forventningerne som følge af en rigtig skidt udvikling i fragtraterne. Mandag var der en byge af nedjusteringer af såvel kursmål som anbefalinger og tirsdag følger SEB trop og sænker anbefalingen af aktien til ”hold” fra tidligere ”køb”. Kursmålet sænkes til 11.000 kr. fra tidligere 13.100 kr.

Fredag faldt Mærsks B-aktie 5,2 pct., mens den revancherede sig mandag med en stigning på 1,4 pct. Tirsdag falder aktien 0,7 pct. til 9990 kr.

Novo Nordisk kan tirsdag se frem mod nyt fra sektorkolleger. Der er regnskaber fra de internationale medicinalselskaber Bristol-Myers Squibb, Pfizer og Merck & Co. Sidstnævnte sælger diabetespillen Januvia, en såkaldt DPP-4-hæmmer, der sidste år solgt for 6 mia. dollar. Novartis har leveret allerede tirsdag morgen og skuffede, men fastholdt dog forventningerne til helåret.

Novo Nordisk ligger uændret i 372,50 kr.

NKT, der endnu ikke er handlet, men mandag sluttede 0,3 pct. højere i 373,80 kr., får konkurrentnyt i form af regnskab fra amerikanske Tennant, der ligesom NKT-virksomheden Nilfisk producerer forskellige typer af rengøringsmaskiner. Regnskabet kommer før amerikansk børsåbning og kan give et fingerpeg om aftrækket i markedet.

Af de lettere aktier leverer Dantax regnskab for første kvartal af sit forskudte regnskabsår 2015/16, hvor selskabet har meldt forventninger ud om et resultat efter skat på 2-3 mio. kr.

Dantax stiger til 125 kr. - et løft på 1,2 pct, som mandag.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk