Aktier: En hel stime kursrekorder og vindstille renter

Med hele otte individuelle rekorder kørte det danske C20 Cap-indeks mandag lukkerekord nummer 19 i 2015 hjem. Dermed har indekset, der sluttede 1,1 pct. højere i 965,96, nu sat rekord mere end hver tredje handelsdag i år.

ISS, der også var helt i toppen fredag, blev endnu engang dagens helt store vinder efter sidste uges storudsalg i selskabet fra en kapitalfond. ISS-aktien steg med 5 pct. til 227,80 kr. og endte i rekord. Og generelt set var formen dagen igennem forrygende for de danske aktier.

Nye lempelsesløfter fra Kina, hvor politikerne ifølge premierminister Li Keqiang står klar til at gøre, hvad der skal til - inden for rimelighedens grænser - for at sikre en økonomisk vækst på 7 pct. i 2015, og ikke mindst en fortsat stærk dollar, holdt hånden under de danske aktier.

Novo Nordisk fortsatte mandag op til sin tredje lukkerekord på stribe. Aktien steg med 2,3 pct. til 345,40 kr., og ud over den fortsat stærke dollar, var aktien understøttet af et par kursmålsløft hos Credit Suisse og Nordea.

Tryg-aktien steg 2,6 pct. til 855 kr. Keffe, Bruyette & Woods samt Kepler Chevreux har løftet deres kursmål for aktien.

Rekorder var der også hos Mærsks A-aktie, der steg med 1 pct. til 14.910 kr., hos Chr. Hansen, der steg med 1,4 pct. til 313,40 kr., DSV, der kørte 0,9 pct. frem til 220,10 kr., Nordea, som steg 1,3 pct. til 92,10 kr., og Pandora, der løftedes med 1,3 pct. til 633 kr.

Zealand Pharma steg med 12,2 pct. til 101 kr. Danske Markets og amerikanske Jefferies har løftet deres kursmål for aktien - sidstnævnte med 32 pct. til 145 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Der var så godt som fuldstændig vindstille på det danske obligationsmarked mandag, hvor fokus i høj grad var rettet mod aktier. Det betød færre penge i obligationsmarkedet og ganske rolige statsrenter både herhjemme og i flere andre lande.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2025 endte i 0,29 pct., hvilket var 1 basispoint over fredagens slutniveau.

Det var dermed helt tilsvarende bevægelserne i Frankrig og Tyskland, hvor der også var små udsving og rentestigninger.

Der var ikke meget inspiration at hente i mandagens nøgletalskalender, men investorerne kunne hente en smule handelsideer i marts-udgaven af Empire Manufacturing-indekset, der faldt til 6,90 fra 7,78 i februar, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde set en fremgang til indeks 8,00.

Skuffende var den amerikanske industriproduktion i februar, der sammenlignet med januar kun viste sig at være halvt så stærk som ventet med en stigning på 0,1 pct.

Samtidig blev tallet for januar revideret ned til et fald på 0,3 pct. sammenlignet med december mod en fremgang på 0,2 pct. i første opgørelse.