Aktier: Eliteaktierne danser omkring nulpunktet

Investorerne har de seneste dage rystet usikkerheden af sig efter brexit - men torsdag morgen er luften ligesom gået lidt af ballonen, og C20 Cap-indekset ligger og svinger omkring nulpunktet.

Efter ti minutters handel ligger eliteaktierne i et minus på 0,1 pct. til 993,9 på ugedagen for den britiske afstemning om fremtiden i EU.

Onsdag steg C20 Cap-indekset med 2,9 pct. til 995,30 efter en stigning tirsdag på 2,6 pct. Det fulgte efter et samlet fald på cirka 8 pct. fredag og mandag efter brexit-afstemningen.

MÆRSK FORTSAT I FOKUS

Torsdag kan investorerne forsat spekulere over fremtiden for A.P. Møller-Mærsk og om en eventuel opsplitning af konglomeratet.

Sent mandag kom det frem, at Maersk Oil havde mistet Al Shaheen-kontrakten i Qatar, og tirsdag steg aktien med 1,7 pct. Den stigning blev udbygget onsdag med 4,6 pct. til 8615 kr. til konglomeratets B-aktier. Efter et lille minut i plus falder B-aktien med 0,5 pct. til 8580 kr. torsdag morgen.

Senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank mener, at netop olieselskabet er blevet et mere oplagt emne til frasalg. Han vurderer, at Maersk Oil ville kunne få et prisskilt på mellem 40 og 90 mia. kr.

- Hvis man kigger over paletten af Mærsk-selskaber, så springer Maersk Oil for mig at se i øjnene som et selskab i gruppen, der har brug for betydelige investeringer for at udvikle forretningsplatformen. Det er en enhed, som ikke nødvendigvis har den markedsposition, der gør, at man også har det rigtige fundament for at være konkurrencedygtig på den lange bane, siger han til Ritzau Finans.

FLSmidth falder med 0,5 pct. til 239,90 kr. efter en stigning onsdag med 1,1 pct. Selskabet er igen i fokus, efter at ingeniørkoncernens aktie sidst på handelsdagen onsdag blev løftet sammen med stigende råvarepriser. Prisen på kobber går torsdag morgen yderligere frem, mens guldprisen går sidelæns.

Med i bunden af indekset ligger Jyske Bank, ISS og Pandora med fald på henholdsvis 0,6 pct. til 249,70 kr., 0,4 pct. til 247,70 kr. og 0,3 pct. til 905 kr. Der er ikke selskabsspecifikt nyt fremme om nogen af selskaberne.

I den anden ende af indekset fører Novoxymes og Nordea an med stigninger på henholdsvis 0,5 pct. til 316,30 kr. og 0,4 pct. til 55,75 kr.

SAS SÆLGER FRA

Blandt sidepapirerne tygger investorerne på, at luftfartsselskabet SAS har solgt resten af sin ejerandel i det norske flyselskab Widerøe. SAS solgte i efteråret 2013 80 pct. af det norske selskab, og nu er resten altså også blevet solgt.

Salget af de resterende aktier er sket til WF Holding, der er et investeringsselskab under norske Torghatten. Overførslen af aktierne finder sted dags dato og påvirker ikke SAS' finansielle forventninger til det forskudte regnskabsår 2015/16.

SAS stiger torsdag med 0,8 pct. til 12,90 kr.

Der kan også komme fokus på Topdanmark, der falder med 0,8 pct. til 156,10 kr. Selskabet har fået sænket kursmålet af det schweiziske finanshus UBS til 165 kr. fra 180 kr., mens anbefalingen "neutral" er gentaget.

Og fra en anden kant kommer Harboes med regnskab for fjerde kvartal. Aktien ligger uændret i 124,50 kr. forud for regnskabet, hvor Skælskør-bryggeriet venter i 2015/16 et EBITDA-resultat i niveauet 130-150 mio. kr. Selskabet venter endvidere et resultat før skat på 45-55 mio. kr.

Samtidig forventes teknisk pres på materialistkæden Matas, da der fragår udbytte på 6,50 kr. Matas falder med 4,3 pct. - svarende til 5 kr. per aktie - til 112,50 kr. torsdag morgen. Udbyttet blev godkendt på materialistkædens generalforsamling onsdag.

/ritzau/FINANS