Aktier: Eli Lilly, Boeing og FOMC i fokus i ventet positiv åbning

. Eli Lilly og Boeing vil komme i fokus, når det amerikanske aktiemarked onsdag åbner med en ventet klar positiv undertone, efter at de to selskaber før åbningen er kommet med stærke regnskaber for fjerde kvartal.

Efter tirsdagens klare nedtur, hvor Dow Jones-indekset med et fald på 1,4 pct. kunne notere den dårligste udvikling siden maj, indikerer futures en positiv åbning onsdag i størrelsesordenen 0,8-0,9 pct.

Futures på det brede S&P 500-indeks peger endvidere op med 0,4 pct. og Nasdaq-futuren med 0,5 pct., efter at de to indeks tirsdag lukkede med fald på henholdsvis 1,1 og 0,9 pct.

RESULTAT AF RENTEMØDE I FED

Ud over en strøm af regnskaber har markedet onsdag fokus på Federal Reserves annoncering kl. 20 dansk tid af resultatet af centralbankens rentemøde.

- Forud for mødet har fokus været på, i hvilket omfang Fed vil anerkende den senere tids stigning i inflationspres og inflationsforventninger, siger Felix Ewert fra SEB ifølge CNN Money.

Det er i øvrigt sidste FOMC-møde med Janet Yellen i spidsen, idet hun 3. februar overlader chefposten til Jerome Powell.

Flyproducenten Boeing ventes at åbne med en pæn stigning efter et stærkt regnskab for fjerde kvartal, som bød på en vækst i nettoresultatet på hele 92 pct. til 3,13 mia. dollar.

Selskabets forventninger til 2018 var ligeledes opløftende for investorerne, som i formarkedet har handlet aktien op med næsten 6 pct.

OPJUSTERING FRA MEDICINALGIGANT

Medicinalgiganten Eli Lilly kom også ud af fjerde kvartal med et stærkere resultat end ventet. Eli Lilly fik et justeret overskud på 1,14 dollar per aktie, hvilket oversteg analytikerforventningen om et plus på 1,07 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

Selskabet opjusterer i regnskabet desuden forventningerne til 2018 og regner nu med et justeret resultat per aktie på 4,81 til 4,91 dollar mod tidligere 4,60 til 4,70 dollar.

Opjusteringen skyldes den amerikanske skattereform, der blandt andet sænker selskabsskatten til 21 pct. fra 35 pct. I formarkedet stiger aktien med 1,4 pct.

Efter børslukketid kommer der regnskaber fra blandt andre AT&T, eBay, Facebook, Microsoft, PayPal og Qualcomm.

/ritzau/FINANS