Aktier: Eksplosioner i Bruxelles udløser negativ åbning

Åbningen på tirsdagens danske aktiemarked blev negativ og Bang & Olufsen løb med opmærksomheden efter at den mulige køber havde afsløret sig før åbningen. Den potentielle køber var selskabets storaktionær og samarbejdspartner i Kina, Sparkle Roll.

Foto: FRANCOIS LENOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den negative åbning er ifølge aktiehandler i Jyske Bank Kim Sejdelin et udslag af frygt efter, at der har været eksplosioner i Bruxelles' lufthavn. Det vendte en svagt positiv stemning ude i Europa før åbningen.

Ellers er der ikke de store retningspile for investorerne at orientere sig efter, da der ikke er kommet væsentligt nyt siden mandag i den i forvejen lidt handelstynde uge. Europæiske aktiefutures peger svagt op.

Det danske C20-Cap-indeks starter dagen med at falde 1 pct. til 977,58. Der er fald af samme størrelse ude i Europa.

Tirsdag formiddag kan PMI-tal fra en række europæiske lande, eurozonen samt ifo- og ZEW-tal fra Tyskland give handelsinspiration.

B&O FÅR OPMÆRKSOMHED

Bang & Olufsen soler sig i positiv opmærksomhed med en stigning på 3,7 pct. til 71 kr. Selskabets kinesiske samarbejdspartner Sparkle Roll, der i forvejen ejer 5,57 pct. af selskabet, har bekræftet, at det er i dialog med B&O om et købstilbud på hele selskabet. Sparkle Roll vil gerne købe B&O til "en fornuftig pris der afspejler selskabets potentiale, men også den markante usikkerhed og de investeringer, der kræves for at sikre fortsat udvikling og vækst".

Bang & Olufsen lukkede mandag i 68,50 kr. efter et fald på 4,2 pct. I slutningen af november offentliggjorde B&O, at der var forhandlinger i gang med en mulig køber. Det sendte aktien op fra godt 55 kr. til 72,50 kr. Siden da har den højest været i 83,50 kr., - et niveau, der blev nået 29. december.

TDC ligger øverst i C20 Cap med en stigning på 2,4 pct. til 32,03 kr. Den schweiziske storbank Credit Suisse er blevet mere positiv omkring udsigterne for TDC-aktien, da banken hæver sin anbefaling til "outperform" fra "neutral".

Herhjemme er det derudover primært bankers ændringer af kursmål for diverse aktier, investorerne kan bide mærke i, ligesom dagen kun byder på regnskaber fra en række mindre selskaber: Firstfarms, NTR, Skako og Prime Office.

ÆNDREDE KURSMÅL

ISS var i rekord mandag, da aktien steg 0,5 pct. til 253 kr. Men tirsdag falder ISS 0,2 pct. til 252,60 kr.

Danske Bank blev politianmeldt af Finanstilsynet mandag, fordi banken ikke har været god nok til at bekæmpe hvidvask af penge og terrorfinansiering. Aktien falder 0,8 pct. til 183,40 kr. Ifølge Jyllands-Posten begyndte banken først for alvor at gøre noget ved sagen, efter at tilsynet havde været på besøg.

Banken kan til gengæld glæde sig over, at dens image er på vej op og har overhalet kriseramte Nykredit ifølge en opgørelse foretaget af Yougov for Børsen. Topscorer imagemæssigt er bankklassens frække dreng, Jyske Bank, der falder 1,1 pct. tirsdag til 300,20 kr.

Novo Nordisk faldt mandag 1,6 pct. til 360,50 kr., da selskabet betalte udbytte. I kroner var faldet 6 kr. Udbyttet var 6,40 kr., så reelt steg aktien 0,40 kr. Novo ligger tirsdag i bunden af C20 Cap med et fald på 2,1 pct. til 353 kr. Morgan Stanley har givet aktien et lavere kursmål på 430 kr. mod tidligere 461 kr. Anbefalingen er fortsat ”overvægt”.

Nordea, som var blandt bankerne, der hjalp med børsnoteringen af Scandinavian Tobacco Group, STG, har indledt dækning af selskabets aktie med anbefalingen "køb". Det fremgår af Bloomberg News. Kursmålet for aktien er 125 kr. STG-aktien stiger 1,1 pct. til 103 kr. Der er nu tre banker, der dækker STG. JPMorgan og Danske Bank anbefaler henholdsvis "neutral" og "hold".

Zealand Pharma mødes til gengæld med et lavere kursmål fra analytikerne i Goldman Sachs. Det er sat ned til 185 kr. fra 200 kr., mens anbefalingen "køb" gentages. Oddo & Cie har nedjusteret kursmålet til til 215 kr. fra 234 kr. Anbefalingen er også her uændret "køb". Zealand-aktien stiger dog 1,6 pct. til 124 kr.

Genmab stiger 0,3 pct. til 819 kr. efter at have meldt om, at der er sat gang i nye studier af kræftmidlet Daratumumab, som i denne omgang skal testes i kombination med Roches forsøgsmiddel Atezolizumab.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk