Aktier: Easyjet og oliepapirer i toppen af grønne indeks i Europa

Der var - ganske som i Danmark - overvejende godt humør blandt de europæiske aktiehandlere tirsdag, hvor langt størstedelen af de toneangivende indeks på kontinentet gik frem.

Foto: REMY GABALDA. Usikkerheden efter sidste uges amerikanske præsidentvalg og den kommende periode lurer dog fortsat lige under overfladen.
Læs mere
Fold sammen

Usikkerheden efter sidste uges amerikanske præsidentvalg og den kommende periode lurer dog fortsat lige under overfladen.

- Det er stadig svært at drage en fast konklusion om den langsigtede stemning i aktiemarkedet efter Trump-valget. Der har bestemt været fordele i efterdønningerne for visse sektorer som byggesektoren og finanssektoren, men volatiliteten bliver, siger Michael Hewson, der er markedsanalytiker hos CMC Markets, til Bloomberg News.

FTSE 100-indekset i London steg 0,6 pct., mens CAC 40 i Paris løftedes 0,7 pct. Det tyske DAX-indeks steg 0,5 pct., mens det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,3 pct.

I sidstnævnte indeks steg selskaberne i industrigruppen for olie- og gasselskaber mest i lyset af en god udvikling i priserne på både Brent- og WTI-olien, der steg pænt tirsdag.

Til den positive side var også det britiske lavprisflyselskab Easyjet, der steg 5,5 pct. til 1089 pence efter sit årsregnskab for 2015/16.

Her leverede Easyjet et resultat før skat på 495 mio. pund mod ventet 494 mio. pund blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Også omsætningen var stort set som ventet.

Selskabet planlægger dog et udbytte på 53,8 pence per aktie mod ventet 53,2 pence blandt analytikerne.