Aktier: Dyk i olieprisen presser flere selskaber

En række olieselskaber ser ud til at gå en hård onsdag i møde på det amerikanske aktiemarked, da olieprisen de seneste timer er faldet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag eftermiddag 37,05 dollar mod 37,65 dollar tirsdag eftermiddag, mens den amerikanske WTI-olie er faldet med cirka samme hast.

Olieselskaberne Exxon, Schlumberger og Chevron ligger alle til at åbne 1-1,5 pct. lavere i et marked, der også generelt ser ud til at starte i rødt.

Futures for de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, falder således 0,2-0,3 pct. knap halvanden time før handelsstart.

Dermed er der udsigt til en modsat retning end tirsdag. Her steg indeksene lidt over 1 pct. i et tyndt marked, der var præget af, at 2016 er lige om hjørnet, og at mange investorer har lukket bøgerne for 2015.

Ser man over hele året, er S&P-indekset steget med beskedne 1 pct. og halter dermed et stykke efter Europa, hvor det brede Stoxx 600-indeks for eksempel er steget omkring 8 pct.

Tilbage blandt selskaberne har der været nyt fremme omkring Apple, der har accepteret at sende et større beløb til Italien.

Apple har valgt at betale en bøde svarende til 318 mio. euro, efter at den amerikanske teknologigigant er nået til enighed med de italienske skattemyndigheder om et forlig.

Sagen har omhandlet, at Apples italienske datterselskab har undgået at betale selskabsskat i årene 2008-2013 ved at bogføre 880 mio. euro i Irland, skriver den italienske avis La Repubblica ifølge Bloomberg News.

Apple-aktien ligger til at åbne 0,1 pct. lavere.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk