Aktier: Dukkert til Apple i rød start for amerikanske aktier

Apple fører an i en negativ åbning på det amerikanske aktiemarked onsdag, efter at regnskabet fra verdens største selskab målt på markedsværdi tirsdag viste et vigende salg af iPhones.

Efter små ti minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,3 pct. lavere i 2385,02, Dow Jones-indekset falder 0,2 pct., og Nasdaq-indekset dykker 0,4 pct. fra start.

Apples regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår viste en omsætning på 52,9 mia. dollar mod et ventet salg på 53,1 mia. dollar.

Det resulterede i et resultat per aktie på 2,10 dollar, hvilket overgik analytikernes estimerede score på 2,02 dollar per aktie.

Apple solgte 50,8 mio. iPhones i kvartalet, hvilket var mindre end de forventede 51,4 mio. og også mindre end sidste års salg i samme periode.

Investorerne er umiddelbart negativt stemte i forhold til regnskabet og sender Apples aktie 1,8 pct. ned.

Der er ligeledes kommet en strøm af andre regnskaber. Yum Brands, der ejer fastfoodkæder som Kentucky Fried Chicken, Taco Bell og Pizza Hut, leverede stærke resultater i første kvartal, hvor både det sammenlignelige salg og overskuddet slog forventningerne i markedet.

Yum-aktien stiger 2,2 pct.

Aktien i den amerikanske telekæmpe Sprint falder derimod 3,6 pct. - efter et regnskab med en bedre end ventet omsætning og indtjening. Reaktionen hænger formentlig sammen med, at selskabet for første gang i to år har haft kundeafgang.

/ritzau/FINANS