Aktier: Dugfriske TDC- og Dong-regnskaber indtager rampelyset

Foto: Kim Haugaard

Dugfriske regnskaber fra TDC, Dong Energy og Genmab vil være i fokus, når det danske aktiemarked åbner torsdag.

Selv om 14 af 20 aktier faldt onsdag, så var Novo Nordisks himmelfart nok til at sikre, at det danske eliteindeks C20 Cap samlet steg 0,8 pct. til indeks 1171,88.

Fra åbningen onsdag ventes skænderierne mellem USA og Nordkorea for en stund at træde i baggrunden og overlade scenen til markedets reaktioner på dugfriske C20-regnskaber.

TDC's regnskab bød på en fastholdelse af forventningerne til 2017. TDC sigter dermed fortsat efter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mere end 8,2 mia. kr.

Regnskabet fra telegiganten viste en omsætning på 5051 mio. kr. i andet kvartal mod 5204 mio. kr. i samme kvartal sidste år, mens nettoresultatet faldt til 440 mio. kr. fra 565 mio. kr.

Toplinjen var en spids bedre end ventet i markedet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

 

TDC-aktien faldt onsdag 0,2 pct. til 39,09 kr.

Genmabs regnskab viste efter lukketid onsdag en omsætning på 773 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 536,4 mio. kr. Analytikerne havde ifølge estimater fra Bloomberg News forventet en omsætning på 762,3 mio. kr. og et EBIT-resultat på 525,4 mio. kr.

Nettoresultatet på 307,3 mio. kr. lå desuden et stykke under analytikernes prognose på 509,8 mio. kr - delvist grundet negative valutaeffekter.

Genmab fastholdt forventningerne til helåret og ser en omsætning i intervallet 1950-2150 mio. kr. og et driftsoverskud på 900-1100 mio. kr.

Genmab-aktien faldt onsdag 0,7 pct. til 1386 kr.

- Det hele har været kendt på forhånd, så jeg tror, at aktien vil åbne relativt uændret i forhold til markedet, siger Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans om Genmab-regnskabet.

Dong Energy havde allerede inden regnskabsaflæggelsen torsdag taget en smule af gassen af ballonen efter mandagens offentliggørelse af nye forventninger oven på salget af 50 pct. af det tyske havmølleprojekt Borkum Riffgrund.

Torsdagens regnskab viste en omsætning på 15.540 mio. kr., hvilket var et godt stykke højere end analytikernes prognose på 13.975 mio. kr. ifølge estimater fra Ritzau Estimates.

Dongs driftsresultat for de fortsættende aktiviteter på EBITDA-niveau landede på 4442 mio. kr. og var ligeledes et godt stykke bedre end ventet.

Dong-aktien steg onsdag 1 pct. til 312,4 kr.

Udover de regnskabsaktuelle C20-selskaber byder torsdagen på reaktioner på onsdagens regnskaber fra Novo Nordisk, FLSmidth og Lundbeck, der har fået analytikerne til at revidere estimater og kursmål.

Novo Nordisk-aktien steg onsdag hele 7,9 pct. til 282,50 kr. efter et regnskab, der var bedre end ventet.

Analytikerne fra HSBC har torsdag reageret ved at sænke kursmålet for Novo-aktien til 210 kr. fra 225 kr., mens anbefalingen "reducer" fastholdes.

Barclays går i modsat retning, og hæver kursmålet til 225 kr. fra 210 kr. Den negative anbefaling "undervægt" består dog også her.

Interessant bliver også markedets reaktion på onsdagens to C20-bundpropper, FLSmidth og Lundbeck, der begge har fået en smule hjælp med på vejen fra analytikere, der forsigtigt har løftet kursmål for de to aktier efter regnskaberne.

Uden for C20 offentliggør Vestjysk Bank, Solar og Bioporto desuden regnskaber for andet kvartal.