Aktier: DSV trækker læsset i afdæmpet optur

Lastvognstoget ruller for DSV onsdag middag efter et stærkt kvartalsregnskab.

Lastvognstoget ruller for DSV onsdag middag efter et stærkt kvartalsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

Transportkoncernen har lagt sig i front i C25-indekset og sørger sammen med Royal Unibrew for fremgang på det danske aktiemarked, der ellers har sværvægteren A.P. Møller-Mærsk på slæb.

25-indekset stiger 0,3 pct. til 1160,53 og råder dermed en smule bod på de seneste tre børsdages nedtur.

For DSV har andet kvartal været uden væsentlige bump på vejen.

»DSV leverer noget bedre end, hvad både konkurrenter og fragtdata har indikeret, at det ville være i stand til. Det understreger, hvor meget selskabet er i stand til at eksekvere på indtjeningen,« siger chefanalytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

DSV opjusterer forventningerne og sigter nu efter et driftsoverskud før særlige poster på 5300-5600 mio. kr. i år. Den tidligere prognose var på 5100-5400 mio. kr. Samtidig ser selskabet nu frie pengestrømme på 4200 mio. kr. mod tidligere ventet 4000 mio. kr.

I andet kvartal fik transport- og logistikkoncernen et driftsoverskud før særlige poster (EBIT) på 1449 mio. kr., mens analytikere havde regnet med et overskud på 1421 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

DSV-aktien stiger onsdag middag med 5,4 pct. til 563 og ligger til at sætte rekord. Noget efter følger Royal Unibrew med en stigning på 2,8 pct. til 545,50. Analytikerne hos SEB har hævet kursmålet for bryggeriaktien til 590 kr. fra 475 kr. Det berettiger stadig til anbefalingen "køb".

I bunden sejler Mærsk rundt med fald i B-aktien på 2,6 pct. til 8920 kr.

»Mærsk er blevet sænket til neutral af Goldman Sachs med et kursmål på 9500 kr., og det er det, der tynger,« siger aktierådgiver i Jyske Bank Jens Johansen.

Tirsdag steg Mærsk-aktien over 4 pct. efter rygter om samtaler mellem Kina og USA om handelskonflikten, men onsdag holder de gode takter ikke. USA's præsident, Donald Trump, har angiveligt truet med at øge toldsatsen på visse kinesiske varer til 25 pct. fra 10 pct.

Blandt bundskraberne i C25 finder man igen Pandora, der dykker 2 pct. til 443,80. Smykkekoncernen er faldet 33 pct. i år, hvor spekulanter, der tjener på kursfald, har udnyttet svigtende vækst og problemer på det kinesiske marked til at sende aktien lavere.

Blandt sidepapirerne er Chemometec på rekordkurs efter en stigning på 5,7 pct. til 81,80 kr. Der er umiddelbart intet nyt fremme om aktien, der dog er sprunget højt de seneste uger. Siden nytår er det blevet til en stigning på over 200 pct.

/ritzau/FINANS