Aktier: DSV trækker ellers træg aktie-konvoj frem

DSV har været på toppen af det danske aktiemarked, siden det åbnede tirsdag morgen og fortsætter med at tage det tunge træk i den danske aktie-konvoj tirsdag middag.

Læs mere
Fold sammen

Med i lasten har transport- og logistikkoncernen et stærkt regnskab for andet kvartal med meldinger om nye aktietilbagekøb og opjusterede forventningerne for hele året.

C20 Cap-indekset ligger tirsdag middag og balancerer omkring nullet med et beskedent fald på omkring 0,2 pct. Det sker dagen efter, at C20 startede ugen med en stigning på 1,9 pct. til 1054,88.

Også de toneangivende europæiske markeder ligger tirsdag eftermiddag til beskedne fald. Samlet falder det paneuropæiske Euro Stoxx 600-indeks med cirka 0,4 pct. Det tyske DAX-indeks ligger i nul., mens det engelske FTSE 100-indeks stiger med knap 0,3 pct., og det franske CAC 40-indeks falder med 0,4 pct.

På de hjemmelige breddegrader er det især DSV, der trækker indekset op med transport- og logistikkoncernens flotte regnskab. DSV præsterede i andet kvartal at løfte driftsresultatet før særlige poster til 809 mio. kr. fra 701 mio. kr. i samme kvartal året før. Og det overgik analytikernes forventninger på 762 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

- Det er et rigtigt flot regnskab. Det er over hele linjen, at de gør det godt. Både i luft, sø og på vejene. Det krydrer de med et aktietilbagekøb, der er cirka 100 mio. kr. højere end det, vi havde forventet, siger senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

DSV opjusterer på baggrund af den stærke udvikling i første halvår forventningerne til hele året. Driftsresultatet før særlige poster ventes nu at lande på 2850-3000 mio. kr. mod tidligere 2700-2900 mio. kr. Med de opjusterede forventninger kører DSV op på siden af analytikernes årsestimater, som inden regnskabet lå på et resultat af primær drift før særlige poster på 2955 mio. kr.

DSV-aktien stiger tirsdag eftermiddag med over 3,5 pct. til 242,80 kr.

Både A. P. Møller - Mærsks A- og B-aktie ligger ligesom DSV i den gode ende af C20.

- Mærsks stigning sker i kølvandet på, at der i fredags langt om længe blev implementeret ratestigninger. Desuden nærmer vi os et regnskab fra Mærsk, som imødeses med stor spænding, og efter en periode med fald er forventningerne kommet så langt ned, at tiden nu er moden til at købe Mærsk-aktier, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Tirsdag eftermiddag ligger den lyseblå koncerns B-aktie til en stigning på 1,1 pct. til 12.010,00 kr.

Pandora var mandag kronjuvelen på C20 med en stigning på 4,6 pct. til 799 kr. Stigning kom efter, at det norske finanshus ABG Sundal Collier løftede kursmålet for aktien med 175 kr. til 1000 kr. og fastholdt anbefalingen ”køb”. Kursmpålet er det højeste blandt analytikere, der offentliggør anbefalinger gennem Bloomberg News.

- Pandora følger tirsdag lidt den svagt negative tendens i Europa og i C20, siger Martin Munk.

Tirsdag eftermiddag melder hverdagen sig igen for smykkekoncernen, som falder med 0,4 pct. til 795,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk