Aktier: DSV trækker C20-vending efter fem dages fald

I lyset af lidt mere ro om de tunge papirer er de danske aktier i overvejende god form tirsdag formiddag, hvor langt størstedelen af eliteaktierne i C20 Cap-indekset er i fremgang.

Blandt elitepapirerne er transport- og logistikselskabet DSV bedst kørende med en stigning på 3,6 pct. til 295,70 kr. uden større selskabsspecifikke nyheder bag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Dermed ser der ud til at komme en pause efter fem handelsdage i streg med tilbagegang efter sidste uges amerikanske præsidentvalg og flere regnskaber herhjemme.

Det hører dog med til historien, at de danske aktier viste en tilsvarende tendens i mandagens handel, inden de dykkede ud på dagen og endte med et lille fald på 0,1 pct. for C20 Cap-indekset. Tirsdag middag stiger eliteindekset 0,7 pct. til 946,63.

I denne uge er regnskabssæsonen så småt ved at gå på hæld, men der er dog stadig adskillige rapporteringer fra nogle af de lidt mindre selskaber.

Det gælder blandt andet tøjselskabet IC Group, der oplevede en rigtig sløj september, hvor det varme vejr betød mindre lyst til tøjkøb hos forbrugerne, hvilket gav et betragteligt fald i det sammenlignelige salg i selskabets første kvartal.

For hele 2016/17 sænkes forventningerne til indtjeningsmarginen (EBIT) desuden, så der nu ventes 8-9 pct. på den post mod den tidligere forventning om en EBIT-margin på cirka 9 pct. Forventningerne om en salgsvækst på mindst 6 pct. fastholdes.

IC Group-aktien falder med 3,9 pct. til 150 kr.

REDERIER I MODVIND

Også rederiet DFDS har afleveret regnskab - her for tredje kvartal. Og også her blev der fundet anledning til at justere forventningerne - i begge retninger faktisk.

Således venter DFDS nu at sejle et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 2525-2625 mio. kr. hjem mod den tidligere forventning om 2450-2600 mio. kr., men samtidig nedjusteres forventningerne til omsætningsvæksten til 4 pct. fra tidligere ventet 6 pct.

DFDS-aktien sætter sig 3 pct. til 298,40 kr.

Også kollegaen Torm, der dog opererer i et noget andet segment end DFDS, er havnet i børsmæssigt uvejr efter sit regnskab for tredje kvartal, der indeholdt en nedjustering af forventningerne.

Torm venter ikke længere at kunne præstere et driftsresultat (EBITDA) på 210-250 mio. kr. samt et overskud før skat på 50-90 mio. kr. i indeværende år. I stedet ventes der nu henholdsvis 185-205 mio. kr. og 30-50 mio. kr. på de to poster.

Det er særligt begrænset efterspørgsel på fragt af olie, der har givet modvind. Torm-aktien falder med 1,8 pct. til 54 kr.

MÆRSK STIGER TRODS KREDITVURDERINGSHUG

Blandt elitepapirerne er transport- og logistikselskabet DSV bedst kørende med en stigning på 3,6 pct. til 295,70 kr. uden større selskabsspecifikke nyheder bag.

Aktien er dog faldet væsentligt de seneste fem dage i lyset af særligt valget af Donald Trump som USA's kommende præsident.

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk har ligeledes været udsat for voldsomme udsving i kølvandet på valget. Særligt Donald Trumps syn på handelspolitikken ses nemlig som negativt for blandt andet containerrederiet Maersk Line.

Tirsdag kan konglomeratet konstatere, at kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's (S&P) har sænket sin kreditvurdering til "BBB" fra tidligere "BBB+".

Mærsks B-aktie stiger dog alligevel med 0,6 pct. til 9025 kr.

Omvendt sløjt ser det ud for William Demant Holding, der er tirsdagens bundprop i C20 Cap med sit fald på 1,2 pct. til 116 kr.

Aktien er faldet ubrudt, siden William Demant afleverede sin periodemeddelelse torsdag i sidste uge, hvor der blandt andet blev meldt om pres på den amerikanske detailforretning, mens selskabet også pointerede, at driftsresultatet (EBIT) for hele 2016 formentlig vil lande i bunden af det udmeldte interval på 2,0-2,3 mia. kr.

SENT REGNSKAB FRA TOPDANMARK

Tilbage blandt sidepapirerne har også Prime Office og Nordjyske Bank desuden leveret regnskaber for tredje kvartal, men det uden at det har skabt store udsving i aktierne.

Endnu venter investorerne også på regnskaber fra Gabriel Holding og ikke mindst forsikringsselskabet Topdanmark, der - noget uvant - først rapporterer sine tal omkring klokken markedets lukketid.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates venter analytikerne en pænt voksende bundlinje på baggrund af ellers let faldende præmieindtægter.

Inden regnskabet falder Topdanmark-aktien med 0,2 pct. til 178,30 kr.