Aktier: DSV tog toppen blandt lutter stigende danske C20-aktier

Det begyndte grønt, og sådan sluttede det også for eliteaktierne i C20 Cap på en aktiemandag, hvor de dramatiske udsving udeblev.

Foto: Simon Skipper.
Læs mere
Fold sammen

Forrest i feltet af 20 stigende aktier kom transportaktien DSV, der tidligere på dagen fik pyntet på kursmålet hos Carnegie. Børshuset ser nu en kurs på 330 kr. mod tidligere 300 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "køb" ifølge data fra Bloomberg News.

Aktien steg mandag med 4,5 pct. til 284,10 kr., og siden årsregnskabet 10. februar er DSV-aktien dermed steget med omkring 20 pct.

Selve C20 Cap-indekset lukkede 2,3 pct. højere i 984,80.

- Det begyndte med, at vi havde et flot niveau i Asien i morges, og det er rullet videre til Europa. Stigninger i den størrelsesorden vidner dog om, at vi fortsat er inde i en urolig fase, lyder vurderingen fra senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

De ledende europæiske indeks i Storbritannien, Frankrig og Tyskland steg også i omegnen 1,6 - 1,9 pct. ved dansk lukketid efter en fredag med fald. Også herhjemme var mandagens stigning et comeback efter fredagens C20-dyk på 1,2 pct. Samtidig var olieprisen stigende.

Både herhjemme og i Europa var der stigninger i mange forskellige brancher.

- Det er en meget bredt funderet stigning på tværs af forskellige sektorer. Når vi kigger ud i Europa, er det blandt andet finansielle aktier, der stiger. Men det er også både defensive og cykliske aktier, der stiger, fortæller Martin Munk.

Genmab endte igen i top ti med en fremgang på 2,9 pct. til 785,50 kr. Aktien kører videre på positiv stemning efter selskabets regnskab, der kom onsdag efter børslukketid. Det bemærkelsesværdige her var selskabets forventninger til kræftmidlet Darzalex.

- Der var nogle rigtige positive meldinger omkring Darzalex, der i hvert fald har overgået vores forventninger og formentlig også andre aktørers forventninger. Det virker til, at den bare rider videre på den bølge, og der er også analytikere, der har reageret ved at løfte kursmålene, siger Martin Munk.

Uden for C20 tiltrak Zealand Pharma sig også masser af positiv opmærksomhed fra investorerne, der sendte aktien op med 11,6 pct. til 125,50 kr. Det skete, efter at selskabets franske partner, Sanofi, oplyste, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har accepteret at gennemgå registreringsansøgningen for kombinationsmidlet Lixilan til behandling af type 2-diabetes.

FEM SELSKABER AFLAGDE REGNSKABER

Alle mandagens regnskaber skulle findes uden for C20. Første selskab på banen var A&O Johansen, der i fjerde kvartal af 2015 havde et overskud før skat på 115,5 mio. kr. Selskabet levede dermed op til sine egne forventninger om et resultat før skat på 115 mio. kr. Samtidig venter selskabet yderligere fremgang i 2016. Aktien steg 4,3 pct. til 1976 kr.

Jutlander Bank leverede et resultat i 2015, der landede i den øvre ende af de senest offentliggjorte forventninger, der blev opjusteret i forbindelse med halvårsregnskabet. På bundlinjen ramte Jutlander Bank et overskud på 195 mio. kr. mod et plus på 22 mio. kr. i 2014. Udbyttet for året foreslås fordoblet til 5 kr. per aktie. Til næste år ventes imidlertid vigende indtjening. Investorerne kvitterede med et plus på 4,1 pct. til 176,00 kr.

Møns Bank har de seneste to år kunnet mærke den store konkurrence på udlån i sektoren, skrev banken i sit regnskab for 2015. Resultatet før nedskrivninger på udlån, kursregulering og skat endte sidste år på 37,6 mio. kr., hvilket var et fald fra de 39,8 mio. kr., banken havde året før. Faldet forventes at fortsætte i år. Aktien steg dog alligevel med 0,7 pct. til 136,00 kr.

Aarhus Elite, der driver fodboldklubben AGF, fremviste regnskabstal for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/2016. Selskabet holdt i den anledning fast i forventningerne om et resultat mellem 2 og minus 2 mio. kr. Selskabets aktie endte fladt i 0,29 kr.

Efter børslukketid kommer der også tal fra Simcorp. Aktien steg 1,9 pct. til 299,00 kr.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk