Aktier: DSV og eliteindeks lukker i rekord

Det danske eliteindeks ramte tirsdag sin 17. lukkerekord i år, og der var også rekord til DSV-aktien, der stod for den største stigning i C20 Cap.

Læs mere
Fold sammen

DSV-aktien steg 2,9 pct. til 393,70 kr. efter sit regnskab for første kvartal, mens C20 lukkede 0,3 pct. højere i 1132,34.

- Der er en lidt positiv stemning hele vejen rundt. Vi er godt på vej ind i regnskabssæsonen, og der kommer en masse spændende regnskaber resten af ugen. Det er det, der præger billedet lige nu. Nu fik vi DSV, Jyske Bank og Ambu i dag, og i morgen er det blandt andet Novo og Coloplast, der kommer med regnskaber, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

DSV's regnskab for årets første tre måneder var ledsaget af en opjustering og indeholdt resultater, der var klart bedre end ventet ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

- Omsætningen og også driftsresultatet var bedre end markedets forventninger, selv hvis man renser for en ejendomsgevinst. Det gav plads til en opjustering, og det ser ud som om, DSV er godt på vej til at levere et fornuftigt resultat for 2017, mener Mads Zink.

Han ser stigningen til aktien som "helt fair", men peger også på, at aktien allerede er steget meget i år - med godt 25 pct.

JYSKE BANK-AKTIEN STRAFFET

Modsat var investorerne langt fra begejstrede for Jyske Banks regnskab, der fik aktien til at falde med 3,5 pct. til 355 kr.

Banken fra Silkeborg leverede ellers et overskud før skat på 1243 mio. kr. mod et overskud før skat på 478 mio. kr. i samme periode sidste år. Fremgangen skyldes dog blandt andet en gunstig udvikling i kursreguleringer og nedskrivninger, for toplinjen veg samtidig.

- Der var måske nogen, der havde en anelse højere forventninger til resultatet, end det vi så. Men man skal se faldet i lyset af, at Jyske Bank har ligget stærkt op til regnskabet, og aktien mister kun noget af det, den har vundet. Det er ikke fordi, det er et svagt resultat - det var bare ikke nok til at sende den yderligere op, lyder det fra Mads Zink.

Aktionærerne i banken kan glæde sig over nyheden om et ekstraordinært udbytte på 500 mio. kr., mens Jyske Bank også præsenterede nyheden om, at der bliver afskediget cirka 50 ansatte.

Nederst i C20 Cap lukkede Lundbeck-aktien med et fald på 5,5 pct. til 336,40 kr. efter to forsøgsstudier med midlet Rexulti, der skal mindske vredesudbrud for Alzheimers-patienter. Her var resultaterne i det ene af studierne ikke helt så robuste som i det andet.

- Jeg synes overordnet set, at det er positivt for Lundbeck, at man har kunnet fremvise positive data. Efter min vurdering er midlet på den måde kommet et skridt nærmere markedet, men det er klart, at det øger usikkerheden, når data ikke har været helt så stærke i det ene af studierne, siger Søren Løntoft Hansen, der er analytiker ved Sydbank.

Dagens mest stigende aktie på fondsbørsen skulle findes uden for C20 Cap. Det var medicoselskabet Ambu, der kom med regnskab for andet kvartal af 2016/17 og i den forbindelse opjusterede forventningerne til resten af året. Ambu-aktien steg 12,8 pct. til 380 kr.

Banknordik leverede regnskab for første kvartal af 2017. Her blev forventningerne til resten af året fastholdt. Den færøske bankaktie faldt 1,7 pct. til 113,50 kr.

It-selskabet RTX's aktie røg ned med 6,1 pct. til 191,50 kr. efter et regnskab for andet kvartal, hvor det meldte om knas i leverandørkæden. Forventningerne til hele året overlever dog de midlertidige problemer.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk