Aktier: DSV og Carlsberg strålede i banktræt marked

Et stærkt regnskab satte onsdag fart i DSV-aktien. Transportkoncernen satte rekord og kørte ind i top tre i det danske eliteindeks, C20 Cap, der generelt havde en god dag trods modvind til bankerne.

Læs mere
Fold sammen

Et sløjt regnskab fra Spar Nord medvirkede til at tynge hele sektoren, der tidligere også har været vidne til et svagt regnskab fra Sydbank tirsdag samt fra de svenske banker tidligere på måneden.

C20 Cap-indekset sluttede med en gevinst på 0,9 pct. til 992,19 efter en børsdag præget af få vigtige nøgletal, men spænding om hvorvidt aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank kan bibringe klarere signaler om, hvornår pengepolitikken strammes.

Fra morgenstunden var det dog DSV, som kørte ind i rampelyset. Driftsindtjeningen før særlige poster landede på 851 mio. kr. i tredje kvartal og lå dermed markant højere end analytikernes forventninger om et resultat på 808 mio. kr., ifølge Ritzau Estimates. Styrkelsen af den amerikanske dollar over det seneste år var med til at trække resultaterne op, oplyste transportkoncernen, der samtidig løftede forventningerne til årets resultat og nu regner med et bruttoresultat på 11.000-11.200 mio. kr. og et resultat af primær drift før særlige poster på 2950-3050 mio. kr.

- Det var umiddelbart rigtigt pæne resultater fra DSV. Alle forretningsområder klarede sig bedre end ventet, og DSV kom også med den opjustering, som var ventet af markedet, så vi synes, at det er helt naturligt, at den stiger et par pct. på det, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

Aktien i DSV sluttede 3,3 pct. højere 281,70 kr.

CARLSBERG BOBLER

Dagens anden stærke trækhest Carlsberg blev også løftet af regnskabsnyt - dog fra konkurrenten Heineken, der viste gode takter og havde pæn toplinjevækst i tredje kvartal.

- Det mest positive er meldingerne fra Europa, hvor Heineken har haft et rigtigt solidt kvartal drevet af blandt andet medvind i vejret. Det lover godt for Carlsbergs vesteuropæiske forretninger, om end Carlsbergs geografiske aftryk er lidt anderledes. Heineken er mere i Sydeuropa, hvor vejret har været bedre end i Nordeuropa, hvor Carlsberg til gengæld står stærkest, siger Morten Imsgard, analytiker i Sydbank.

Carlsberg, der selv kommer med regnskab om et par uger, sluttede 3,6 pct. højere i 558,50 kr.

Lidt efter fulgte Novozymes med en stigning på 2,3 pct. til 311,80 kr. Der var intet nyt fremme om enzymkoncernen.

BANKERNE UNDER PRES

Det var der til gengæld igen fra banksektoren, hvor Spar Nord føjede sig til rækken af banker, som har skuffet aktiemarkedet.

Spar Nords tredje kvartal bød på et fald i nettorenteindtægterne til 417,3 mio. kr. fra 479 mio. kr. i samme kvartal sidste år, og nettoresultatet i kvartalet dykkede til 147,1 mio. kr. fra 194,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Spar Nord-aktien faldt med 6,6 pct. til 64 kr. Blandt de store banker bakkede Danske Bank med 1,1 pct. til 195,20 kr., og Jyske Bank mistede 0,8 pct. til 348,40 kr. Begge banker gør status for tredje kvartal torsdag morgen.

Novo Nordisk, der også er regnskabsaktuel torsdag, var i højere grad i kridthuset og steg 2 pct. til 384,40 kr.

NYT FRA BAVARIAN

Bavarian Nordics aktionærer kunne glæde sig over, a vaccineselskabet igen har fået en bestilling på koppevaccinen Imvamune fra de canadiske myndigheder. Ordren til en værdi af 43 mio. kr. var dog ikke nok til at løfte kursen på Bavarian, der endte uændret i 272,50 kr.

Også Brøndby lå i periode til en nulløsning, men sluttede 0,7 pct. nede i kurs 1,39. Klubben kan ifølge Jyllands-Posten måske se frem til et gensyn med Jesper Nielsen - kendt som Kasi-Jesper - der tidligere har sprøjtet millioner af kroner i fodboldklubben. Og det vil han hjertens gerne gøre igen, hvis han får mulighed for det. Det kræver dog, at han vinder en langvarig sag mod Skat, som har indefrosset værdier svarende til et trecifret millionbeløb.

Bankregnskaberne bød også på en skuffelse fra Banknordik, der præciserede sine forventninger til resultatet før skat, kursreguleringer og nedskrivninger - et driftsresultat i Banknordik-terminologi - nedad til mellem 200 og 220 mio. kr. Tidligere ventede banken et driftsresultat på 200 til 240 mio. kr.

Investorerne tog skidt imod regnskabet, og Banknordik faldt 7,8 pct. til 141 kr.