Aktier: DSV lægger sig i overhalingsbanen

De danske eliteaktier er som ventet kommet godt ud af starthullerne mandag morgen, hvor især DSV summer og har sat kurs mod rekord.

Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset stiger med 0,6 pct. fra åbningen til 1034,13 og følger i hælene på en ligeledes positiv udvikling i Europa.

I toppen af C20 Cap ligger DSV 2,4 pct. højere i 258,50 kr. Økonomisk Ugebrev Finans skriver, at DSV ikke kun er interesseret i at købe op til de rette priser, men også selv kan blive et muligt opkøbsmål.

Novo Nordisk og Novozymes tog fredag god del i nedturen, da begge aktier faldt markant i kølvandet af deres halvårsregnskaber torsdag. Mandag morgen vågner investorerne op til kritiske røster om aktierne fra børshuse. Novo Nordisk er ifølge Bloomberg News blevet sænket til "underperform" fra "neutral" af analytikerne i Main First. Og Novozymes har fået sænket kursmålet til 375 kr. fra 400 kr. af ABG Sundal Collier, hvilket dog fortsat berettiger til en købsanbefaling.

Aktien i Novozymes stiger dog med 0,3 pct. fra åbningen til 311 kr., og Novo Nordisk stiger 0,6 pct. til 391 kr. Begge aktier var i modvind torsdag og fredag i sidste uge, så mandagens plusser kan ses som en lille modreaktion.

TDC, der blev hårdt såret fredag og faldt 5,3 pct. til 48,21 kr. efter telekoncernens regnskab for andet kvartal, har endnu ikke fået stoppet blødningen. Aktien falder 2,8 pct. til 46,85 fra åbningen.

Blandt sidepapirerne sejler Mols-Linien i front for det danske aktiemarked efter en stigning på 11 pct. til 42,50 kr. Fremgangen kommer, efter at kapitalfonden Polaris sent fredag hævede sit bud på rederiet fra 34 kr. til 40 kr. per aktie.

Økonomisk Ugebrev Finans vurderer dog, at man godt kan argumentere for, at en endnu højere pris på 68 kr. vil være fair, og ugebrevet regner ikke med, at Polaris vil få så stor opbakning, at rederiet afnoteres.

- Aktieugebrevet venter, at Mols-Linien forbliver på børsen, og at kursen over det kommende år kan stige med mindst 50 pct. Risikoen er, at der sker en afnotering, hvor de unoterede aktier vil blive søgt samlet op af Polaris til kurs 40, skriver ugebrevet, der ikke synes, der er nogen umiddelbar risiko forbundet med at spille på en sandsynlig upside i aktien.

Et svagt regnskab fra Securitas i sidste uge skaber usikkerhed op til regnskabet fra G4S på onsdag, skriver Børsen. G4S er åbnet 0,4 pct. højere i 28,86 kr.

Der kommer i denne uge også regnskaber fra blandt andre Coloplast, Genmab og Pandora tirsdag samt A.P. Møller-Mærsk og GN Store Nord torsdag.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk