Aktier: DSV har speederen i bund efter milliardkøb

DSV er fredag morgen trukket ud i overhalingsbanen, efter at transportkoncernen har aftalt køb af den amerikanske transport og logistikkoncern UTI Worldwide.

Læs mere
Fold sammen

Overtagelsen til en samlet værdi af omkring 9 mia. kr. placerer DSV helt i front på aktiemarkedets nyhedsbarometer sammen med forsikringskoncernen Tryg, der falder oven på et skuffende regnskab for tredje kvartal.

DSV stiger med 6,5 pct. til 268,20 kr., efter købet af UTI Worldwide. Overtagelsen kommer efter en langstrakt proces. Allerede i december sidste år kom det frem, at de to selskaber var i dialog, uden at det dog dengang mundede ud i en handel.

Siden er UTI Worldwides aktiekurs faldet markant efter en periode, hvor selskabet har haft massive udfordringer med at tjene penge.

DSV's tilbud til det amerikanske selskabs aktionærer lyder på 7,10 dollar per aktie, og udgør en præmie på 50 pct. i forhold til lukkekursen torsdag og 34 pct., hvis man ser på gennemsnittet de seneste 30 dage. På børsen handlede UTI dog højere end DSV's købstilbud så sent som i august. Faktisk har aktien ligget højere, end DSV's bud i hele perioden fra slutningen af 2002 til august i år.

- Det er en yderst fornuftig prissætning, og opkøbet er også noget, der vil få vores estimater til at stige fremadrettet, siger senior aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans og uddyber:

- DSV har historisk været gode til at integrere selskaber, og det her selskab passer godt ind.

I den modsatte ende af C20 Cap falder Tryg ganske tungt, efter sit kvartalsregnskab. Trygs overskud efter skat landede på 155 mio. kr. og lå dermed en del under markedsforventningerne om et resultat på 415 mio. kr. Størstedelen af differencen skyldes dog investeringsafkastet og ikke den underliggende forsikringsforretning.

- Resultatet for tredje kvartal var påvirket af udviklingen på de finansielle markeder, hvor verdensaktieindekset faldt med 9 pct. og gav et tab på aktier, der er medvirkede til et negativt investeringsresultat på næsten 400 mio. kr. For Tryg understreger dette vigtigheden af, at vi har en forsigtig investeringspolitik, siger administrerende direktør i Tryg Morten Hübbe i forbindelse med regnskabet.

Tryg er åbnet 4,5 pct. lavere i 125,70 kr.

I resten af markedet hersker en overvejende positiv undertone oven på stigninger i USA torsdag, hvor referatet af det seneste rentemøde styrkede markedets tro på, at centralbanken skyder en renteforhøjelse til næste år. C20 Cap-indekset stiger med 0,9 pct. til 981,65.

FLSmidth stiger med 4,4 pct. til 266,60 kr. efter at Novo Nordisk Fonden torsdag aften meldte sig som ny storaktionær med en samlet beholdning på knap 2,6 mio. aktier. Det svarer til 5 pct. af den samlede aktiekapital i selskabet.

Aktien i FLSmidth har længe været under pres, men er steget syv ud af de seneste otte børsdage med sammenlagt næsten 17 pct. Også Lundbeckfonden har for nylig meldt sig som storaktionær med en beholdning over 10 pct.

Imens får også TDC lidt oprejsning og genvinder 1,6 pct. til 33,81 kr. efter et fald på 3 pct. torsdag. Svenske SEB har hævet anbefalingen til "hold" fra "sælg". Til gengæld sænkes kursmålet til 35 kr. fra 42 kr.

Blandt sidepapirerne stiger Bavarian Nordic 0,8 pct. til 261 kr. Selskabet kunne fredag morgen fortælle, at der er indledt et klinisk studie med en forsøgsvaccine mod ebola. Studiet, der gennemføres i Sierra Leone, omfatter i første omgang 40 voksne frivillige. Senere på andet trin følger 400 personer i forskellige aldersgrupper.

Også Zealand Pharma har arbejdet sig videre i et samarbejde med Boehringer Ingelheim. Det tyske medicinalselskab har udvalgt et nyt terapeutisk peptid, som vil blive taget frem i præklinisk udvikling. Zealand modtager en milepælsbetaling på 22 mio. kr., som allerede er indregnet i forventningerne til 2015. Aktien falder med 0,3 pct. til 155,50 kr.