Aktier: DSV får rygklap af storbank før grøn åbning

Der er lagt op til en positiv åbning på det danske aktiemarked fredag morgen, hvor aktiviteten og nyhedsstrømmen vil være præget af vinterferie.

DSV får rygklap af storbank før grøn åbning Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Blandt enkeltaktierne kan der komme en smule fokus på DSV og ALK-Abelló.

Det amerikanske aktiemarked - målt på S&P 500-indekset - steg 1,4 pct., efter at det danske aktiemarked lukkede torsdag.

Fredag morgen fortsætter den positive stemning med en stigning på 0,1 pct. i futures, mens futures for det tyske DAX-indeks stiger 0,4 pct.

Dermed er der udsigt til tredje dag med fremgang på stribe for C25-indekset, som torsdag steg 0,6 pct. til 1121,96. I 2018 er indekset faldet 2,1 pct.

En svag dollar kan spille ind, da den amerikanske valuta fredag morgen er svækket til 5,938 kr., hvilket er det laveste niveau siden slutningen af 2014.

En stærkere euro - og krone - forringer konkurrenceevnen for virksomhederne, når de skal sælge varer i udlandet. Samtidig koster det, når omsætning hentet fra USA skal veksles.

DSV har været til eftersyn hos storbanken HSBC, som ifølge Bloomberg News har gentaget sin købsanbefaling og løftet kursmålet til 555 kr. fra 543 kr. DSV-aktien steg torsdag 1,6 pct. til 480,70 kr.

Medicinalselskabet ALK-Abelló har fået en godkendelse i hus på det japanske marked af sin tablet mod husstøvmideallergi, kendt under navnene Miticure og Acarizax, der nu også kan sælges til børn. ALK-aktien steg torsdag 0,9 pct. til 713 kr.

Fredagens eneste regnskab fra den hjemlige scene er halvårsstatus fra Rovsing, der udvikler software til rumindustrien. Rovsing-aktien lukkede torsdag i 0,14 kr. efter en stigning på 3,6 pct.