Aktier: DSV blev kørt agterud af svagt C20-felt

DSV og GN Store Nord endte onsdag med de største klø på det danske aktiemarked, der trods en farverig åbning hurtigt mistede al glans.

Efter bare seks minutters handel satte C20 Cap-indekset ellers rekord i niveau 1035,78, men fremgangen holdt kun omkring en time. Herefter blev der blæst retræte og facit blev fald i 13 af de 20 eliteaktier samt et minus til C20 Cap-indekset på 0,4 pct. til 1025,44.

Vendingen havde ifølge et par handlere rod i det europæiske futuresmarked, hvor der i løbet af formiddagen blev lagt et nedadgående pres på markedet.

Hos Formuepleje vurderer aktiestrateg Otto Friedrichsen, at der er tale om gevinsthjemtagning.

- De stigninger, vi har set i Europa, skyldes i vid udstrækning forventninger om et opsving i virksomhedernes indtjening, og det er stigninger, der hurtigt kan justeres igen. Det er nok en af sårbarhederne ved de europæiske aktier. Man ligger stadig og venter på, at de tiltag, der er sat i værk, på et tidspunkt også slår igennem i indtjeningen, siger Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

DSV, der tidligere på ugen blev nedjusteret til "hold" fra "køb" af såvel Nordea som Deutsche Bank, faldt mest med 3,4 pct. til 219,60 kr.

DSV's schweiziske konkurrent Panalpina sænkede onsdag morgen sine forventninger til søfragtsmarkedet til 3-4 pct. volumenvækst, hvor man tidligere ventede en volumenvækst på 4-5 pct. Samme toner har tidligere lydt fra den schweiziske transportkoncern Kuehne + Nagel.

Også GN Store Nord stod for skud i onsdagens handel og faldt med 2,4 pct. til 145,60 kr. Der var ingen nyheder fremme om selskabet, der dog fik følgeskab af rivalen William Demant, der faldt 1,5 pct. til 571,50 kr.

- Vi ser lidt fald i nogle af koderne, men det er nok mere tilfældigt end noget som helst andet, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

Han ser ingen tegn på, at markedet er ved at slå ind på et mere generelt negativt spor.

I toppen af C20 Cap gik Novozymes frem med 1,6 pct. til 340,20 kr. forud for torsdagens kvartalsregnskab. Positive valutaeffekter vil ifølge senioranalytiker i Sydbank Morten Imsgard formentlig udløse en opjustering i danske kr.

Omkring midt i C20-feltet lå A.P. Møller-Mærsk. B-aktien faldt yderligere 0,9 pct. til 13.980 kr. efter et par halvsløje uger, hvor nye ratefald på containermarkedet har medvirket til at sende aktien over 5 pct. ned.

Ifølge Danske Bank er der dog ingen grund til at frygte for, hvad det kommende regnskab vil vise.

Rent faktisk burde første kvartals bundlinje give den bedste start på året nogensinde for Maersk Line, mener Danske Bank, som forudser stærke rater og medvind fra den lave brændstofpris. Det får bankens analytikere til at løfte sit estimat for bundlinjen 9 pct.

- Vi mener, at aktiekursen er ramt af kortsigtet volatilitet i volumen og rater omkring det kinesiske nytår, fastslår banken i et notat.

På den danske regnskabsscene havde Ringkjøbing Landbobank onsdag næsten frit spil og en hovedrolle. Aktien steg med 1 pct. til 1460 kr., efter at banken landede et overskud i årets tre første måneder på 137 mio. kr., hvilket er en tand bedre end sidste år, hvor resultatet lød på 136 mio. kr.

Dengang solgte banken imidlertid sine Nets-aktier for 10 mio. kr., så fremgangen er større, end det umiddelbart ser ud til. Det skyldes især en markant forøgelse af forretningsomfanget.

Også Mols-Linien gjorde status for første kvartal dog uden at levere regnskabstal. Men en trafikvækst på 8,9 pct. udløste en opjustering til et overskud efter skat på 35-45 mio. kr. for hele 2015, fremgår det af opdateringen for de tre første måneder af 2015. Før regnskabet ventede rederiet et overskud i størrelsesordenen 25-35 mio. kr. Rederiaktien sluttede 6,8 pct. højere i 32,80 kr.