Aktier: DSV bakker en anelse tilbage sammen med C20

Regnskaberne er væltet ind over fondsbørsen torsdag morgen, hvor det danske aktiemarked er startet med udvide onsdagens fald.

Regnskaberne er væltet ind over fondsbørsen torsdag morgen, hvor det danske aktiemarked er startet med udvide onsdagens fald. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Kort efter markedsåbning dykker det danske eliteindeks, C20 Cap, med 0,3 pct. til 1004,73. Det følger efter onsdag, hvor indekset ligeledes bakkede med 0,3 pct.

Blandt eliteaktierne er torsdagens eneste C20-regnskab kommet fra transport- og logistikkoncernen, som i første kvartal har kunnet fastholde sin indtjening på trods af opkøbet af en amerikansk konkurrent i svag forfatning og en svækket dollar.

DSV kunne i årets første tre måneder mønstre et driftsoverskud før særlige poster på 643 mio. kr., og det var bedre end de 600 mio. kr., som analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet. I første kvartal sidste år var overskuddet på 641 mio. kr., hvor DSV blandt andet havde stor medvind af en stærk dollar.

DSV's forretning er blevet markant større, da selskabet sidste år købte amerikanske UTI Worldwide for 9,5 mia. kr., hvilket officielt indgår i regnskabstallene fra 1. februar. Ifølge ens Bjørn Andersen, der er topchef hos DSV, følger fusionen tidsplanen.

»Det går godt, og der har ikke været nogen negative overraskelser. Vi integrerer i 60 lande og har fået udpeget ledelse i de forskellige lande og lagt noget it sammen. Men der er selvfølgelig lidt forskellig status i de forskellige lande,« siger Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans.

Ovenpå regnskabet falder DSV-aktien 0,1 pct. til 282,10 kr.

DFDS med rekordkvartal

Rederiet DFDS, der løfter sig 8,3 pct. til 293,40 kr., har i forbindelse med torsdagens regnskab for første kvartal opjusteret sine finansielle forventninger til hele regnskabsåret.

»Alle dele af DFDS' rutenetværk og centrale logistikaktiviteter bidrog til vores hidtil bedste første kvartalsresultat,« siger Niels Smedegaard, der er administrerende direktør i rederiet, i en kommentar til regnskabet.

Selskabet venter nu et EBITDA-resultat på 2300-2500 mio. kr. før særlige poster sammenlignet med en tidligere forventning om et resultat på 2100-2300 mio. kr. Koncernens omsætning ventes endvidere fortsat at stige med omkring 6 pct., eksklusive bunkertillæg.

NKT fastholder forventning

Også NKT Holding er kommet med regnskab for første kvartal, men her bliver forventningerne til 2016 fastholdt. Dermed venter selskabet fortsat en flad organisk vækst og en operationel EBITDA-margin på niveau med de 9,4 pct., der blev realiseret i 2015. NKT-aktien falder 0,1 pct. til 365,50 kr.

Hos smykkeselskabet Pandora, der tirsdag leverede et stærkt regnskab for første kvartal, har man efterfølgende fået løftet sit kursmål til 1300 fra 1200 af norske ABG Sundal Collier. Også den svenske storbank SEB har løftet sit kursmål til 1500 fra 1350. Det er klart det højeste kursmål blandt de analytikere, der følger aktien på Bloomberg. Begge gentager anbefalingen "køb".

Pandora-aktien falder torsdag morgen 0,1 pct. til 948,50 kr.

Vestjysk Bank har med regnskabet for første kvartal kunnet fremvise tilbagegang både på top- og bundlinje, hvilket blandt andet skyldes fortsatte kvaler med det pressede landbrug.

Banken havde basisindtægter på 231 mio. kr. mod 268 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Efter skat landede overskuddet på 12 mio. kr., hvor det i første kvartal 2015 lå på 33 mio. kr. Vestjysk Bank-aktien falder 0,6 pct. til 8,90 kr.

Torm, der falder 0,6 pct. til 84 kr., fastholder i forbindelse med regnskabet for første kvartal sine forventninger til 2016 om et driftsresultat (EBITDA) på mellem 250 og 330 mio. dollar og et overskud før skat på 100 til 180 mio. dollar.

Også SSBV-Rovsing fastholder forventningerne efter sit regnskab for de første ni måneder af det forskudte regnskabsår 2015/2016. Dermed venter selskabet fortsat en omsætning på 24-28 mio. kr. og et EBITDA-resultat på mellem minus 3 og 0 mio. kr. for hele regnskabsåret. Aktien i selskabet ligger fladt i 0,14 kr.

Resten af torsdagen kommer der regnskaber fra Københavns Lufthavne og Fynske Bank. KBHL-aktien ligger forinden stort set uændret i 3774 kr., og det samme gør Fynske Bank i kurs 67,50 kr.