Aktier: DSV accelererer til tops i positivt C20

DSV får mandag løftet sit kursmål og det sender transportkoncernen til tops på en tilsyneladende stille handelsdag på det danske aktiemarked.

Samlet stiger C20 Cap 0,3 pct. til 969,50 efter et kvarters handel.

Det er fortsat de overraskende dystre meldinger om den globale økonomi fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, efter torsdagens FOMC-møde, der holder aktieglæden i kort snor.

- Det giver en vis bekymring, at Federal Reserve ser noget, vi andre ikke kan se i dataene. Nogle investorer ville have dem til at rive plasteret af og få den første renteforhøjelse ud af verden. Så ville vi ikke være nødsaget til at være besat af det i to uger før hvert kommende møde, siger seniormanager Eric Green fra Penn Capital i Philadelphia til Bloomberg News.

DSV accelererer ikke desto mindre til tops i mandagens handel med hjælp fra finanshuset Deutsche, der løfter anbefalingen til "køb" fra "hold". Det sender aktien op med 2,5 pct. til 246,70 kr.

I toppen af det danske eliteindeks bliver DSV forfulgt af biotekselskabet Genmab, der mandag har meddelt fondsbørsen, at det har fået tildelt Priority Review-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) for den supplerende registreringsansøgning for kræftmidlet Ofatumumab (Arzerra) som vedligeholdelsesbehandling af patienter med recidiverende (tilbagevendende) kronisk lymfatisk leukæmi (CLL).

- Det er en god nyhed, men den helt store kursdriver er en godkendelse af selskabets lægemiddel mod knoglemarvskræft. Det kan ske allerede i år eller i af starten af det nye år, skriver Jesper Bamberger, der er senioraktierådgiver i Nordea, i en kommentar.

Genmab-aktien stiger mandag 1,1 pct. til 653 kr.

Der er også godt nyt for Novo Nordisk, der mandag morgen får løftet anbefalingen til "stærkt køb" fra "køb" af det svenske finanshus Swedbank. Således får aktien revanche fra fredag og stiger 0,8 pct. til 370.40 kr. mandag morgen.

Over weekenden var der til gengæld tømmermændsnyt for Carlsberg, der måtte tilbagekalde øl fra 680 udskænkningssteder i Sverige. Tidligere i sidste ugemåtte Cazrlsberg kalde øltilbage af det tjekisske mærke Staropramen, da to personer begyndte angiveligt at bløde i munden efter at have drukket øl af det mærke som distribueres af Carlsberg.

Nyheden ser dog ikke ud til at påvirke bryggeri-aktien, der i dagens handel stiger 0,1 pct. på børsen i København.

I bunden af indekset ligger smykkeproducenten Pandora, der falder 0,4 pct. til 787,50 kr.

Det danske aktiemarked kan inden for 18 måneder få selskab af energikoncernen Dong Energy. Det meddelte selskabet i en besked til fondsbørsen efter markedslukning fredag.

Ifølge Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sybank, har selskabet som minimum en værdi af 50 mia. kr., hvilket kan gøre børsnoteringen til den største, siden TDC kom på børsen i 1994.

Sammen med meddelelsen oplyste et bredt politisk flertal dog, at staten beholder aktiemajoriteten i selskabet indtil mindst 2020, medmindre "parterne aftaler andet".

I Grækenland har der desuden været parlamentsvalg, og foreløbige målinger indikerer en overbevisende sejr til Alexis Tsipras og Syriza. Partiet vurderes at få 35 pct. af stemmerne, mens det konservative parti bliver det næststørste med 28 pct. af stemmerne. Kun 54 pct. af grækerne har deltaget i afstemningen.

Valgresultatet ventes dog ikke at få den store effekt på de finansielle markeder.