Aktier: Driver den positive bølge videre

Den globale aktieoptimisme ser ud til at tage endnu en runde med stigninger og fortsatte rekorder på de amerikanske aktiemarkeder, når handlen åbner tirsdag eftermiddag.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Futures på de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, handles frem mod åbningen med stigninger på 0,1-0,2 pct., og dermed er der udsigt til, at de amerikanske aktiehandlere vil lade sig smitte af den positive tilgang, som deres kolleger i Asien og siden Europa har lagt for dagen.

S&P 500-indekset lukkede mandag med et plus på knap 0,2 pct., men Dow Jones-indekset sluttede med et tab på knap 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset endte med dagen bedst med en kursstigning på knap 0,3 pct. i 7157,39.

Med hensyn til selskabsspecifikke nyheder er der tale om en stille dag, hvor handlerne kan se frem mod fredagens store finansregnskaber fra Wells Fargo, JPMorgan og Blackrock, der for alvor indleder sæsonen for årsregnskab.

Et af tirsdagens regnskaber kommer før åbningen fra Acuity Brands, mens WD-40 kommer med sit regnskab efter markedslukningen.

Før åbningen har detailkæden Target løftet sine forventninger til fjerde kvartal af regnskabsåret 2017 efter en salgsopdatering, der viste en fremgang i det sammenlignelige salg på 3,4 pct. i december.fra måneden før, og det har tirsdag fået detailkæden

Detailkæden venter nu en ordinær indtjening per aktie i fjerde kvartal på mellem 1,30-1,40 dollar. Den tidligere forventning lå på 1,05-1,25 dollar. Det skriver Bloomberg News.

Aktien stiger 3,5 pct. frem mod handelsstart.

Yderligere kan markedet lade sig inspirere af, at Bank of America har løftet anbefalingen af American Airlines til "køb" fra "hold" og hævet kursmålet til 64 dollar fra 42 dollar. Aktien ligger 1,9 pct. højere i formarkedet.

Og UBS hjælper Fedex på vej med en forhøjelse af kursmålet til 302 dollar fra 264 dollar, mens anbefalingen er hævet til "køb" fra "neutral". Logistikaktien stiger 0,3 pct. i formarkedet.